5270 står nu uden dagpenge

7. februar 2013 23:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
5270 står nu uden dagpenge
Billede mangler

5270 danskere har mistet retten til dagpenge. Det viser tal fra a-kassernes brancheorganisation AK-samvirke, skriver DR.DK.

 

»Det er desværre præcist så alvorligt og omfattende, som vi frygtede. Tallet afspejler, at situationen på det danske arbejdsmarked er dybt alvorlig,« siger direktør for AK-Samvirke Verner Sand Kirk til DR Nyheder.

Beskæftigelsesministeriet anslog i 2010 under den tidligere regering, at reformen, der nedsatte dagpengeperioden til to år, ville gøre at mellem 2.000 og 4.000 årligt ville miste retten til dagpenge.

Nuværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) opjusterede først skønnet til mellem 9.000 og 16.000 og i sidste måned til mellem 17.000 og 23.000 i første halvår af 2013.

»Det er rystende, at de grundlæggende præmisser for dagpengereformen – at det kun ville berøre nogle få tusinde årligt – var helt forkerte. Selv om vi er blevet kaldt mørkemænd af politikere og arbejdsgivere, viser det sig, at selv vores mest dystre prognoser holdt stik,« siger Verner Sand Kirk.

Beskæftigelsesministeren erkender, at de tidligere skøn har været for lave.

»Ingen kan spå om fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi tilrettelægger vores politik ikke kun på baggrund af skøn. Det er blandt andet derfor, at vi har lavet en uddannelsesordning, så mennesker der mister deres dagpengeret også har mulighed for at gå i gang med uddannelse, siger hun til DR Nyheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu