ANNONCE

54-årig mand anholdt for drab på læge

14. maj 2019 09:31 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

58-årige Charlotte Asperud blev slået ihjel natten til 30. april. Nu har politiet anholdt mistænkt drabsmand.

Det uhyggelige lydklip. (Video: Newsbreak.dk/foto: Nordsjællands Politi)

Nordsjællands Politi har anholdt en 54-årig mand med adresse i Hørsholm for drabet på den 58-årige Charlotte Asperud fra Tisvildeleje.

Det oplyser Nordsjællands Politi på Facebook.

Manden blev anholdt mandag eftermiddag.

Hvad der præcist førte til anholdelse af manden, ønsker Nordsjællands Politi ikke at oplyse forud for grundlovsforhøret.

Drabet på Charlotte Asperud skete natten til 30. april, hvor en mand brød ind i hendes bolig på Aspevej, mens hun lå og sov. Her overfaldt han Charlotte Asperud med et stumpt våben og pådrog hende så alvorlige skader, at hun senere afgik ved døden.

Nordsjællands Politi oplyser, at det har efterforsket sagen intensivt og har undervejs fået mange henvendelser fra borgere, som har ønsket at hjælpe med oplysninger til opklaring af sagen.

– Jeg vil gerne sige tak til alle de borgere, som har henvendt sig med store og små tip. Vi er meget taknemmelige for, at borgerne på den måde bakker op om vores arbejde, siger politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi i pressemeddelelsen.

Den 54-årige, som i forvejen er kendt af politiet, har ikke ønsket at udtale sig til politiet. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør tirsdag klokken 10.00.

Da en anklager vil bede om lukkede døre, oplyser politiet, at det først vil være muligt at få yderligere kommentarer efter grundlovsforhøret.

Læg dig ned

“Læg dig ned”, “læg dig helt ned”, “læg dig ned på maven”.

Sådan lyder det blandt andet i en lydfil offentliggjort af Nordsjællands Politi, der i efterforskningen af en brutal drabssag fra Tisvildeleje, hvor den 58-årige læge Charlotte Asperud blev dræbt i sit hjem, faldt over en lydoptagelse med drabsmandens stemme.

Asperud boede alene i et hus på den grusbelagte Aspevej, hvor gerningsmanden brød ind og overfaldt kvinden.

Den kvindelige læge lå formentlig og sov, da en mand brød ind i hendes hjem gennem et vindue den 30. april klokken cirka 02.45. Her blev hun overfaldet med særdeles grov vold, og da hun blev fundet, blev hun fløjet på Rigshospitalet med helikopter, men hendes liv stod ikke til at redde. Hun døde ud på aftenen tirsdag.

Newsbreak.dk har forsøgt at få fat i en kommentar fra efterforskningsleder Henrik Gunst.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu