54 meldes dræbt på syrisk våbenfabrik

8. februar 2013 16:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
54 meldes dræbt på syrisk våbenfabrik
Billede mangler

SYRIEN: 54 personer mistede livet tidligere på ugen, da en bombe ramte den bus, som skulle transportere dem hjem fra arbejde. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som følger situationen i landet tæt.

 

Medarbejderne, der var ansat på en militærfabrik, kom fra byerne Homs, Hama og Salamiyah, og 11 af de dræbte var kvinder, skriver Reuters på baggrund af efterretninger fra aktivistgruppen.

Eksplosionen ramte i byen Buraq, cirka ti kilometer syd for byen Hama, og dødstallet kan stige i de kommende dage.

Endnu har ingen taget ansvaret for bombeangrebet, som har vakt stor vrede i Syrien, hvor mange borgere anklager islamistiske ekstremister for at stå bag. Nogle syrere mener, at angrebet kan betegnes som terror.

»De var arbejdere, de var civile. Nogle mennesker er nødt til at arbejde for at få mad på bordet til deres familier. Det gør dem ikke til kriminelle,« siger en anonym aktivist til Reuters med henvisning til, at de dræbte var ansat på en våbenfabrik.

Den islamistiske gruppe Nusra Front indrømmede i sidste måned, at den stod bag en bilbombe, som dræbte 42 personer, heriblandt kvinder og børn i byen Salamiyah. Dengang var målet en pro-regeringsmilits. Det er dog endnu uklart, om Nusra Front har været involveret i onsdagens angreb.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu