54 personer dræbt af argentinsk uvejr

4. april 2013 03:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
54 personer dræbt af argentinsk uvejr
Billede mangler

ARGENTINA: Mindst 54 personer har mistet livet som følge af det voldsomme uvejr, der har ramt hovedstaden Buenos Aires og omkringliggende byer de seneste dage.

 

Hovedparten af de døde er fundet onsdag, oplyser nyhedsbureauet AFP.

Byen La Plata, der ligger 63 kilometer syd for Buenos Aires, er særlig hårdt ramt. Tirsdag lokal tid faldt mere end 40 centimeter regn i løbet af blot to timer. Den kraftige regn forvandlede flere af La Platas gader til floder, og i byens centrum målte vandstanden flere steder næsten to meter.

Omkring 2.000 personer forsøgte at flygte fra området, men de måtte søge mod hustage for ikke at blive taget af vandmasserne.

»Det er aldrig sket før i La Platas historie,« sagde Argentinas sikkerhedsminister, Sergio Berni, da oversvømmelserne for alvor hærgede byen.

»Der er mennesker på tage og i træer, der venter på, at vi redder dem,« fortsatte ministeren og tilføjede, at brandmænd, politibetjente og soldater i stort antal var ankommet for at hjælpe med redningsaktionen.

Christina Kirchner, Argentinas præsident, er vokset op i netop La Plata, hvor hendes mor stadig bor. Onsdag fløj præsidenten til området, hvor hun fra luften så skadernes omfang.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu