ANNONCE

55-årig kvinde død af rabies

15. december 2019 09:19 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Sygdommen lå gemt under overfladen i over et år.

Der er mange, der har en hund, der måske har prøvet at få et lille bid af sin hund. Det kan synes ganske uskyldigt, men det er det altså langt fra altid.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det er kommet frem nu efter, at der er blevet foretaget intensive undersøgelser af en 55-årig kvinde. Nu viser det sig nemlig, at kvinden er død af rabies den 28. november 2019 – det man også kalder hundegalskab. Det oplyser Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Kvinden kommer fra Letland, men man frygtede, at en hund eller et andet dyr havde først sygdommen fra nabolandene Rusland eller Hviderusland, hvor rabies ikke er udryddet.

Men undersøgelserne viste faktisk, at kvinden var blevet bidt af en hund af en nordindisk type – og altså ikke østeuropæisk som først antaget.

Det viste sig nemlig, at kvinden i maj 2018 havde rejst til Nordindien, hvor hun var blevet bidt af en hund. Kvinden var ikke blevet vaccineret ved den lejlighed – og ej heller var hun tidligere blevet vaccineret mod hundegalskab.

Kan skjule sig i årevis

Der gik altså mere end ét år før, at kvinden døde af sygdommen. Men det tragiske tilfælde understreger to ting, som man skal være opmærksom på både som rejsende og som læge.

Lande som Indien og Filippinerne er lande, hvor hunde oftest har rabies – og derfor bør man ikke komme i nærkontakt med hunde. Herudover skal man være opmærksom på, at inkubationstiden for rabies kan være flere år.

I galleriet øverst kan du se symptomer på rabies.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu