6.000 svinekroppe flød rundt i kinesisk flod

13. marts 2013 10:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
6.000 svinekroppe flød rundt i kinesisk flod
Billede mangler

KINA: Ingen ved endnu hvor de kommer fra, men kinesiske myndigheder har de seneste døgn fisket indtil videre 6.000 døde svin op fra en flod, der forsyner millionbyen Shanghai med drikkevand.

 

BBC skriver, at de døde svin formentlig er flydt med strømmen fra Jiaxing i naboprovinsen, Zhejiang. Svinene er muligvis smidt i vandet efter at være døde af cirkovirus, som er en virus, der angriber grise, og som er fundet i en del af de døde dyr. Det pågældende virus angriber ikke mennesker.

Mærkningerne på svinenes ører fortæller, at de er født Jiaxing, »men det er ikke nok til at sige, hvor svinene er vokset op«, siger en talsmand for lokalregeringen, Wang Dengfeng. Embedsmænd i Jiaxing har givet udtryk for, at man ikke vil udelukke, at grisene måske er døde af kuldechok.

Svineflodskandalen har allerede ført til kraftig kritik og vil endnu en gang sættes fokus på fødevaresikkerhed og miljø i Kina, to ting som i stigende grad optager indbyggerne, ikke mindst i storbyerne.

Lokalregeringen i Shanghai har udsendt en erklæring, hvori den forsikrer, at vandkvaliteten i floden ikke fejler noget og at drikkevandet er sikkert at indtage.

Mange indbyggere møder dog den besked med udbredt skepsis:

»Floden har stort set samme farve som ekskrementer, og selv hvis det ikke var for grisene, ville det være udrikkeligt,« siger en indbygger der kalder sig, Yuzhu Duelist til BBC.

Den engelsksprogede kinesiske avis Global Times, skriver i en leder, at både indbyggere og embedsmænd skal være opmærksomme på, hvor nødvendigt det er at beskytte miljøet, og at myndighederne giver korrekte og opdaterede data om kvaliteten af drikkevandet til befolkningen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu