ANNONCE

6.500 badebolde skal hjælpe indlagte børn

28. juli 2020 22:25 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Badeboldene skal få børnene op af hospitalssengen.

6.500 badebolde skal hjælpe indlagte børn
Frederikke på fem år og Legeheltene giver den gas med badebolden. Foto: Børneulykkesfonden.

I denne uge er der badebolde på vej til de indlagte børn på 12 hospitaler i Danmark.

Badeboldene er en del af Legeheltenes Badeboldsmission, og målet er at give børnene en mere aktiv hverdag på hospitalet i en tid, hvor mulighederne for bevægelse er begrænsede.

(Du kan blive klogere på Legeheltene i faktaboksen nederst i artiklen).

Lige præcis 75 gode idéer til, hvordan man kan holde sin lege-krop og sit lege-humør i top med en badebold, er præsenteret i Legeheltenes store Badeboldsmission.

I alt er der 6.500 badebolde på vej til indlagte børn i hele landet fordelt over de kommende måneder.

Nu lanceres Legeheltenes Badeboldsmission – et initiativ, som er udviklet på baggrund af de nye, skærpede hygiejnekrav som følge af COVID-19 med støtte fra Liljeborgfonden.

Klar, parat, badeboldsstart!

I denne uge modtager en række hospitaler en pakke med Legeheltenes store Badeboldsmission, der indeholder en stribet badebold samt et specialudviklet hæfte med et spil, hvor hele 75 gode idéer til, hvordan man kan bruge en badebold, er præsenteret.

Legeheltenes store Badeboldsmission, der er udviklet af Børneulykkesfondens pædagogiske konsulent, har til formål at styrke smidighed, kondition, præcision, balance og ikke mindst samarbejde og godt humør hos de indlagte børn.

– Det har været ekstra svært at være indlagt den seneste tid, hvor børnene har været nødsaget til at være på egen stue. Vi ved, hvor afgørende det er, at de indlagte børn fortsat kommer op af sengen og får bevæget sig. Formålet er at sikre børnenes trivsel, og at de samtidig får bevæget sig gennem sjov og fantasifuld leg, sigerGeneralsekretær i Børneulykkesfonden, Henriette Madsen.

Initiativet er udviklet efter de skærpede hygiejneregler, der nu er indført for de indlagte børn i forbindelse med COVID-19. Det er for eksempel ikke tilladt at udveksle legetøj mellem flere børn og heller ikke mellem Legeheltene og de indlagte børn.

Derfor kan de indlagte børn på beholde badebolden samt aktivitetshæftet efter leg med Legeheltene – og forhåbentlig bruge den til at få bevæget kroppen mange timer fremover.

Hjælpepakker har skabt fysisk aktivitet for indlagte børn

Under hele coronakrisen har Legeheltene, som af hensyn til smitterisiko ikke kunne være fysisk på hospitalet, sendt hjælpepakker afsted til flere tusind indlagte børn for at undgå, at de indlagte børn skulle blive inaktive.

Selvom Legeheltene er tilbage på de fleste hospitaler, har situationen krævet nytænkning:

– COVID-19 har ændret måden, vi gør mange ting i hverdagen på børneafdelingerne – nu og på længere sigt. Det er stadig lige vigtigt, at Legeheltene kommer ud på hospitalet og får de indlagte børn op af sengen og i gang med at bevæge kroppen, men det bliver under andre vilkår, siger oversygeplejerske på Odense Universitetshospital, Lone Møller.

Fakta

Legeheltene

Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Legeheltene er på 12 hospitaler i Danmark – inklusiv Færøerne – og er et initiativ startet af Børneulykkesfonden.

Legeheltenes store Badeboldsmission er det første initiativ nogensinde, hvor børnene via specialudviklede redskaber inviteres til at være fysisk aktive på deres hospitalsstue.

Læs mere om Legeheltene på www.legeheltene.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu