ANNONCE

6000 fik forlænget dagpenge i sommer

17. august 2012 10:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
6000 fik forlænget dagpenge i sommer
Billede mangler

6000 ledige har fået forlænget deres dagpengeperiode med op til et halvt år i juli måned. Det viser en ny opgørelse fra a-kasserne.
– Alle dem, der havde over to års restdagpenge, da reformen blev indført, blev sat ned til præcist to år, forklarer Verner Sand Kirk, der er direktør for a-kassernes organisation, AK-Samvirke.
– Derved skaber man en tsunami af folk, hvis dagpenge udløber samme dag.
Den nye opgørelse får dog ikke AK-Samvirke til at ændre sin forventning om, at 2400 ledige vil miste deres dagpengeret hver måned fremover.
Men Verner Sand Kirk pointerer, at tallet i første halvdel af 2013 vil ligge højere, fordi nogle af de 6000, der fik den midlertidige forlængelse i juli, skal lægges oven i de 2400.
– Heldigvis er der mange der får arbejde hver dag. Alligevel vil der være en bølge tilbage. Det skal lægges oven i det løbende niveau, siger han.
Opgørelsen kommer samme dag, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skal holde et møde med arbejdsmarkedets parter om, hvordan man kan afbøde effekten af, at dagpengeperioden er forkortet fra fire til to år.
AK-Samvirkes analyser viser, at der i løbet af første halvår 2013 vil være 5000-6000 ekstra personer, der mister deres dagpengeret, ud over de 2400, der står til at miste dagpengene hver måned.
Finanslovaftalens midlertidige forlængelse af dagpengeperioden trådte i kraft 1. juli 2012 og løber frem til slutningen af året.
Derfor er det nu muligt for a-kasserne at tælle de ledige, der får forlænget deres dagpengeperiode.
– Det svarer helt til, hvad vi havde forventet. Vi har hele tiden vidst, at der ville være mange oven i dem, der løbende mister deres dagpenge, siger Verner Sand Kirk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu