66-årig anholdt: Politiet gjorde blodigt fund på mark

17. april 2018 10:05 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Manden har fået en bil og flere våben beslaglagt.

66-årig anholdt: Politiet gjorde blodigt fund på mark
En mand er sigtet for at have skudt og dræbt en ulv i Danmark. Genrefoto: Morten Juhl/Scanpix.

En 66-årig mand blev mandag anholdt af Midt- og Vestjyllands Politi og sigtet for overtrædelse af jagtloven og artsfredningsbekendtgørelsen. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. Bag de måske lidt diffuse lovtitler gemmer sig en historie om, at en ulv blev fundet skudt på en mark mandag eftermiddag.

Politiet modtog anmeldese om fundet af det døde dyr 14.26. Ulven var fundet på en mark cirka 13 kilometer øst for byen Ulfborg, og det var et vidne, der kontaktede politiet. Vidnet havde set en manden køre i bil hen til marken, skyde mod ulven fra bilen for så at køre væk fra stedet igen.

Der blev sendt betjente ud til stedet, der fandt en ung hun-ulv, dræbt af skud. Man fandt også et nyligt afskudt patronhylster, og efter at have talt med vidner, kunne betjentene identifcere ejeren af den bil, der var set, da ulven blev skudt og dræbt.

Bil og våben beslaglagt

Den 66-årige mand, der er fra lokalområdet, fik nu besøg af politiet. Betjente foretog tekniske undersøgelser, og den 66-åriges hjem og bil blev ransaget. Flere våben blev fundet og beslaglagt, det samme blev mandens bil. Manden nægter sig skyldig i sagen, og fra politiets side venter man på resultatet af forskellige tekniske undersøgelser.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at veterinærinstituttet ved DTU undersøger ulven på vegne af Miljøstyrelsen. Manden er blandt andet sigtet i sagen, fordi der ikke er fasttid jagttid på ulve i Danmark. De må derfor ikke skydes. Ifølge politiet kan manden forvente at blive mødt af flere sigtelser.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu