ANNONCE

650.000 fartbøder med blitz

17. april 2020 14:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Ifølge Rigspolitiet har stærekasser og politiets fotovogne bidraget med knap en milliard kroner i statskassen.

Har du også fået en fartbøde fra en af politiets fotovogne eller en af de fastmonterede såkaldte stærekasser?

Så er du blot én blandt flere hundrede tusinde, der er blevet blitzet siden stærekasserne for alvor blev taget i brug og nye fotovogne rullede på gaden i oktober 2018 frem til og med december måned sidste år.

En opgørelse fra Rigspolitiet viser nemlig, at der for landets 20 stærekasser og 82 fotovogne i perioden er blevet udskrevet i alt godt 650.000 fartbøder til en samlet potentiel maksimal bødesum på lige godt 995.000.000 kroner – altså lige under en rund milliard. Penge, der ryger direkte ned i statskassen.

Det fremgår af en foreløbig evaluering af “Pilotprojektet med anvendelse af fastmonteret ATK (stærekasser)” som Vejdirektoratet har lavet.

Af evalueringen fremgår desuden, at der samlet er uddelt næsten 60.000 klip i kørekort fordelt over de 15 måneder evalueringen dækker.

Modstandsdygtige standere

Det sker med jævne mellemrum, at der er borgere, som er meget lidt glade for det arbejde stærekasserne udfører. I 2018 blev der i 17 tilfælde begået hærværk mod standerne, mens der i 2019 blev registreret 10 tilfælde af hærværk.

Men i evalueringen slår vejdirektoratet fast, at standerne er ret modstandsdygtige over for hærværk.

Standernes tilgængelige højde til trods, har de vist sig at være særdeles modstandsdygtige overfor hærværk og giver en solid beskyttelse af udstyret. Samtidig har omfanget af hærværk været faldende siden projektet blev igangsat“, står der således i evalueringen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu