67 købte af take away-hash af politiet

14. februar 2013 08:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
67 købte af take away-hash af politiet
Billede mangler

I alt blev 67 købere fanget af politiets aflytning af et par særligt servicemindede hashsælgere. Det oplyser Østjyllands Politis specialpatrulje, som siden sidste uge har arbejdet på at få identificeret de købere, der lod sig friste af en flyer, der lovede hash leveret til døren.

 

Det har indtil nu ført til sigtelser mod 22 personer for køb af hash. De resterede 45 personer slipper med at være kommet i politiets søgelys, fordi de har vist interesse for at købe hash, men enten ikke har fået det leveret, eller ikke har kunnet få det, de gerne ville have. I de sager ender det med en såkaldt »bekymringssamtale«.

»Vi kan ikke bevise, at de har købt hash, men vi kan bevise, at de har haft hensigten. Enten fordi de står i et køberregister og er med i en »tilbuds-SMS-kæde«, eller fordi vi ved, de har forsøgt at købe hash. I de tilfælde ringer vi og tager en alvorssnak med dem,« siger Kristian Harlev Sørensen, leder af specialpatruljen ved Østjyllands Politi.

Politiet har endnu ikke fået kontakt til samtlige af de 45 personer, der skal have en bekymringssamtale. De 22 personer, som er blevet sigtet kan se frem til bøder på mellem 2.000 kroner og 4.000 kroner.

Ifølge politiet har det overvejende været mænd fra Aarhus i alderen 18-23 år, som har benyttet sig af tilbuddet om hash, og den kreative leveringsform har tilsyneladende skaffet kunder, som normalt ikke ville købe hash.

»Flere af dem, vi har været i kontakt med, giver udtryk for, at de aldrig kunne finde på at gå ned på gaden og købe hash. Men her kom tilbuddet ind ad brevsprækken, og varerne blev leveret til døren. Det var alligevel for stor en fristelse. Og det understreger jo bare vigtigheden af, at vi får sat en stopper for den fremgangsmåde, så flere ikke bliver fristet og risikerer at ende i et misbrug,« siger Kristian Harlev Sørensen.

Flere borgere havde henvendt sig til politiet, fordi de havde modtaget visitkortet med ordlyden »god røg – du ringer, vi bringer«. Derefter søgte og fik Østjyllands Politi en særlig godkendelse til at ringe op til sælgeren og bestille hash og på den måde fremprovokere en lovovertrædelse under aflytning.

Sagen mod de to sælgere er stadig under efterforskning.

»Vi har haft et meget stort udbytte af den her sag, og det er helt sikkert noget, vi vil gøre brug af igen, hvis muligheden byder sig,« siger Kristian Harlev Sørensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu