67 sager om AMU-svindel på et år

29. februar 2012 08:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
67 sager om AMU-svindel på et år
Billede mangler

På blot et år har myndighederne behandlet 67 sager om svindel med tilskuddet til statsstøttet arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) – og 40 flere venter i bunken.
Det skriver Politiken.
Samlet kræver myndighederne 40 millioner kroner retur, viser tal fra Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen.
“Vi kan jo se, at der bliver ved med at dukke sager op. Men nu er det nok, vi vil have stoppet misbruget,” siger minister for børn og undervisning Christine Antorini (S) til Politiken.
Ministeren sender 1. maj en nyuddannet ‘Tilsyns task force’ ud på kontrolbesøg hos udbyderne af AMU-kurser. Og samtidig bliver reglerne for hvornår, AMU-kurserne udliciteres til private firmaer, strammet op.
“Den tidligere regering åbnede op for, at private aktører fik adgang til dette marked tilbage i 2004. Men vi kan se, at det især er de private aktører, der giver problemer, og det er vi nødt til at gøre noget ved,” siger Christine Antorini til Politiken.
AMU-kurserne udløser tilskud for over to milliarder kroner om året, hvilket frister til snyd med falske kurser, hvor medarbejderne tilmeldt, selv om de ikke deltager.
Svindelen omfatter ikke kun danske lønmodtagere. Enkelte firmaer har scoret skattekroner på at importere EU-borgere til Danmark, give dem falske job, sende dem på AMU-kurser og høste en stor del af gevinsten selv.
“Vi har et helt unikt voksen- efteruddannelsessystem i Danmark, derfor er opgaven at slå hårdt ned på de brodne kar uden at ramme dem, der laver de gode AMU-kurser,” siger Christine Antorini til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu