ANNONCE

6800 bilister taget ved skolestart

5. september 2019 13:02 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

I målrettede kontroller i forbindelse med skolestart, har politiet delt 6800 bøder ud.

6800 bilister taget ved skolestart
Politiet har i hele landet uddelt bøder til i alt 6800 bilister, som ikke har overholdt færdselsreglerne i forbindelse med skolestart. Foto: Colourbox

Det har været en fornuftig indsats fra politiets side at indføre målrettede kontroller i forbindelse med skolernes start efter sommerferien. Efter kontroller i fire uger, har politiet landet over uddelt 6800 bøder for forskellige forseelser.

Antallet er grundlag for, hvorfor kontrollerne ved skolestart stadig er vigtige, mener politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. Det skriver Rigspolitiet.

6100 kørte for stærkt

I uge 32, 33, 34 og 35 har politi fra alle landets politikredse holdt øje med bilister omkring skoler.

Fra politiets side blev der fokuseret på bilernes hastighed, om børn og voksne var fastspændt, skolepatruljernes arbejde samt forældres ageren i trafikken i forhold til parkering, når de skulle aflevere deres børn i skolen.

Det har givet anlæg til at uddele 6800 bøder. 6179 af dem, var fordi bilisterne kørte for stærkt.

Uden sikkerhedsele

Men ved kontrollerne blev der også uddelt bøder for ikke at have spændt sikkerhedsselen.

137 voksne brugte ikke selen, mens der var tale om 80 børn, der ikke var fastspændt.

Artiklen fortsætter efter videoen

Derudover måtte bilister, der ikke kunne holde fingrene fra telefonen også bøde. Det var der i alt 70, der gjorde.

Nødvendigt at være til stede

Rigspolitiet er overbevist om, at deres tilstedeværelse er en nødvendighed, særligt ovenpå de antal bøder, som de i år har uddelt i forbindelse med skolestart.

– Resultatet af skolestartskontrollerne vidner om nødvendigheden af politiets tilstedeværelse. Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne samt skabe tryghed i trafikken, siger politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Christian Berthelsen og fortsætter:

Skolebørn skal føle sig trygge ved at færdes i trafikken og forældrene skal føle sig trygge ved at sende deres børn ud i trafikken, og heldigvis er vores skoleveje meget sikre, men jeg er ærgerlig over at vi hvert eneste år kan sigte så mange trafikanter for at overtræde færdselsloven og i år er ingen undtagelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu