70.000 sygeplejersker vælger formand

23. maj 2012 09:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
70.000 sygeplejersker vælger formand
Billede mangler

Sundhedssektorens største faggruppe er i fuld gang med afstemningen om, hvem der skal stå i spidsen for de 70.000 medlemmer af Dansk Sygeplejeråd.
I år bliver Grete Christensen, der har været formand siden september 2009, udfordret af Helle Dirksen, der er formand for landskreds Sjælland.
Nyhedsbureauet Newspaq har bedt de to kandidater komme med tre målsætninger for fagforeningen:
Helle Dirksen:
1) Stærkere stemme i samfundet
– Jeg synes, det er vigtigt at markere Dansk Sygeplejeråds holdninger mere markant. Vi skal have en mere offensiv tilgang til nogle af de problemstillinger, som nogle af vores medlemmer står med på arbejdspladsen. Det kan handle om at føre flere sager mod arbejdsgiverne.
2) Fagligheden i front
– De forandringer, der sker på sygeplejerskernes arbejdspladser, skal begrundes mere i patienternes behov end i økonomisk tænkning. Og i forhold til den faglige udvikling synes jeg, vi skal arbejde ihærdigt på, at flere sygeplejersker går over i forskning.
3) Fagbevægelsen skal forny sig
– Vi skal arbejde for den politiske lydhørhed og de alliancer, som er nødvendige for at få skabt ændringer på længere sigt. Og der skal skabes bedre vilkår for tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter.
Grete Christensen:
1) Tillid
– Det er vigtigt for mig at have medlemmernes tillid til at kunne arbejde som formand for Dansk Sygeplejeråd. Og den opbygger jeg blandt andet ved at være aktiv med at besøge medlemmerne på deres arbejdspladser og lytte til, hvilke udfordringer der har, som vi kan omsætte til politik i organisationen.
2) Troværdighed
– Jeg har gjort meget for at opbygge et stort netværk, både blandt samarbejdsorganisationer, arbejdsgivere og politikere. Det er vigtigt for mig at være en aktør, som kan tale med mange andre inden for det her felt og påvirke dem til, at vi får et bedre sundhedsvæsen. Og jeg vil helt klart gå efter at fortsætte med at udbygge netværket og påvirker både arbejdsgivere og politikere.
3) Respekt
– Vi skal fortsætte arbejdet med at være en respekteret faggruppe. Vi laver blandt andet en række sundhedspolitiske oplæg, hvor vi prøver at tage afsæt i sygeplejerskenes hverdag. Og fremover bliver meget anderledes med de kommende supersygehuse. Der bliver flere opgaver i det kommunale system. Der skal vi spille en ny og anderledes rolle.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu