70 frivillige ledte forgæves efter Steffen: Politiet leder et helt andet sted

9. december 2018 11:12 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Op mod 70 frivillige ledte lørdag efter Steffen Dam Jensen. Nu løfter Østjyllands Politi sløret for, hvor de leder.

70 frivillige tog lørdag flere timer ud af kalenderen i jagten på at finde den forsvundne Steffen Dam Jensen, der har været forsvundet siden 1. december.

Den store eftersøgning gik langs kysten i Aarhus, hvor man gik fra havnen nordpå mod Egå. Eftersøgningen var arrangeret af Missing People og Steffen Dam Jensens pårørende.

Undervejs eftersøgte man både grønne områder, kyststrækningen, andre offentlige steder og pladser.

– Jeg er så taknemmelig for, at der er kommet så mange mennesker i dag. Jeg ønsker stadigvæk bare, at alle der har lyst og muligheden, vil hjælpe med at finde ham. Jeg har virkelig brug for, at han bliver fundet. Jeg har virkelig brug for, han kommer hjem, fortæller Steffens kæreste Nadja Schmidt.

Missing Peoples eftersøgning blev lørdag udvidet til flere steder i det nordlige Aarhus og langs stranden ved Risskov.

Her leder politiet

For Østjyllands Politi er sagen en af de øverste på skrivebordet. Hver dag vurderer politiet tips og henvendelser. Senest har massevis af frivillige som sagt taget eftersøgningen i egen hånd, mens politiet tidligere på ugen undersøgte vandet ud for Den Permanente. Men nu vender politiet stakken og kigger andre steder.

– Når ikke vi har nogen konkrete steder at lede. Og ikke har henvendelser, der går på et eller andet konkret, så venter vi på input fra borgerne. Men vi undersøger forskellige overvågningskameraer, digitale spor som mobiltelefoni, dankort og lignende. Der har også været foretaget detaljeret afhøringer af bekendtskabskredse, så man har forsøgt at dække alle vinkler, siger Peter Hunniche til Newsbreak.dk.

Hos Østjyllands Politi har de brugt mange ressourcer på efterforskningen, men på et tidspunkt er man nødt til at begrænse sig.

– Vi har ingen konkrete steder at lede. Vi har afsøgt godt og vel, fordi vi kan jo ikke bare blive ved med at søge i vandet på et tidspunkt ender man jo meget langt væk i sin søgning. Men når vi får tips og henvendelser, så vurderer vi jo alle sammen og efterforsker dem, siger Peter Hunniche.

Det er særligt de digitale spor, som Steffen Dam Jensen har sat, som politiet prøver at kigge på nu.

– Vi arbejder med de kendte ting, kigger på de spor han har sat og arbejder derfra. Det er en sag, som vi er meget opmærksom på, oplyser Peter Hunniche til Newsbreak.dk.

Politiet vil derfor fortsat gerne høre fra vidner, der kan være med til at kortlægge Steffen Dam Jensens færden på den aften, han forsvandt.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.

I galleriet ovenfor kan du se billede af forsvundne Steffen Dam Jensen – samt se billeder fra politiets søgning torsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu