ANNONCE

700 millioner smartphones inficeret med spyware

25. december 2016 13:09 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Et kinesisk firma bruger apps allerede installeret på din smartphone til at udspionere dig.

700 millioner smartphones inficeret med spyware
Beskder, opkaldshistorik og andre personlige informationer bliver gemt af de snedige programmer. Arkivfoto: SCANPIX

I det moderne samfund vi lever i er sikkerhed på vores mobiltelefoner egentlig bare en joke. Der er utallige brud på software, hackere og overvågningsprogrammer, der bliver ved med at angribe os og bringe vores sensitiv information i fare. Og nu er der kommet endnu et brud i rækken. Det skriver Yahoo.

Da Kryptowire, et firma der leverer sikkerhedssoftware til Smartphones, slog alarm omkring det kinesiske firma Adups, kunne det ikke chokere nogen. Men nu er omfanget af Adups udspionering så stort, at det sætter 7000 millioner smartphones i risiko for at blive uspioneret.

Du ved ikke, du blive udspioneret

Adups leverer apps til smartphones, der allerede er installeret på din telefon, når du køber den. Firmaet klarer trådløse opdateringer for mobile enheder, og netop derfor er deres software installeret på mange telefoner.

Det viser sig nu, at programmerne gør mere end bare sørge for opdateringer. De har nemlig mulighed for at spionere indenfor områder, det ikke skulle være muligt, uden brugeren nogensinde finder ud af det. Bagefter kan Adups indsamle informationen og bruge den, som firmaet ønsker.

Trustlook, et andet digitalt sikkerhedsfirma, har gravet dyberet ned i hvilke smartphones, der bruger Adups. Listen af telefoner, hvor brugerens personlige informationer er i fare, er enorm. Trustlook har nemlig konkluderet, at mere end 700 millioner Android smartphones har Adups programmer installeret, der udgør en risiko.

Det betyder, at brugeren kan risikere at have sine beskeder, opkaldshistorik og information om telefonen indsamlet, uden at vide det eller have givet samtykke til det.

Internationalt kendt firma bruger de farlige apps

Mange af de smartphone firmaer, der bruger Adups, er små firmaer, der kun sælger deres enheder i Asien eller på andre specifikke markeder. Men der også store firmaer som Lenovo, ZTE og Blu i blandt.

Smartphonen Blu R1 HD var den første enhed, hvor problemet blev set. Blu har derfor allerede sørget for at stoppe programmernes forbryderiske vaner. Det er nu op til de stribevis af andre producenter af smartphones at gøre det samme.

Den bedste løsning som bruger er indtil videre at sørge for at opdatere sin smartphone så tit som muligt. Man skal også sørge for at installere enhver sikkerhedsforbedring, der kommer ens vej.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu