700 underskrifter mod SU-nedskæringer på én time

18. februar 2013 15:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
700 underskrifter mod SU-nedskæringer på én time
Billede mangler

De socialdemokratiske unge fortsætter deres kamp imod uddannelsesminister Morten Østergaards (R) planer om at skære i SUen. En ny underskriftindsamling er skudt i gang mandag eftermiddag, og omkring klokken 15 har 800 personer sat deres signatur.

 

»Det er et direkte opråb til regeringen og i særdeleshed til Morten Østergaard om, at han skal tage de bebudede besparelser på SUen af bordet. Der er ikke noget fagligt belæg for, at det får de studerende til at komme hurtigere igennem uddannelserne, og samtidig er vi skeptiske over for, at pengene ikke skal bruges til at investere i bedre uddannelse, men at de nu skal bruges på afgifts- og skattelettelser til erhvervslivet,« siger DSU-formand Camilla Schwalbe.

Underskriftindsamlingen er netbaseret, og på den første time satte 700 mennesker deres underskrift. Med indsamlingen forsøger DSU at bygge »en bred alliance mod SU-nedskæringerne«, fortæller formanden, der også inviterer de øvrige ungdomspartier og landets studenterorganisationer til at være med.

»Det her handler ikke om partipolitik, men om at skabe de bedste rammer for, at vi får den bedst uddannede generation nogensinde. Jeg håber meget, at ikke kun ungdomsorganisationerne, men også både fagbevægelsen og erhvervslivet vil kunne se det groteske i at skære ned på uddannelse, når alle prognoser viser, at vi om få år vil mangle veluddannet arbejdskraft,« siger Camilla Schwalbe.

Spørgsmål: Men er det ikke lidt sent at indgå den alliance, når det forventes, at regeringens SU-udspil er lige på trapperne?

»Det er ikke for sent. Vi har brugt meget tid på, sammen med ungdomsorganisationerne, at lægge et konstant pres på regeringen, men nu går vi altså sammen i en bred alliance og siger, at de her SU-nedskæringer skal tages af bordet,« siger Camilla Schwalbe.

Underskriftindsamlingen afvikles på hjemmesiden www.nejtilsunedskæringer.dk, og underskrifterne vil i løbet af foråret blive overrakt til uddannelsesminister Morten Østergaard. Regeringen er endnu ikke kommet med sit udspil til en SU-reform, men forventes at gøre det snarligt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu