73 dræbt i det nordlige Mali

23. februar 2013 03:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
73 dræbt i det nordlige Mali
Billede mangler

MALI: 13 soldater fra Tchad og 65 islamiske oprørere er blevet dræbt i kampe i det nordlige Mali fredag, skriver Reuters.

 

Det er de mest alvorlige tab for den internationale styrke, siden franske og afrikanske soldater gik ind i kampen mod oprørerne for seks uger siden, oplyser en talsmand fra den tchadiske hær.

Tchadiske soldater stødte sammen med islamiske oprørere, der har tilknytning til al-Qaeda, i Adrar des Ifoghas-bjergene nær Malis nordlige grænse til Algeriet.

»De foreløbige tabstal på fjendens side er fem ødelagte køretøjer og 65 dræbte terrorister. Vi sørger over tabet af 13 modige soldater,« lød det fra den tchadiske hærs generalstab i en erklæring, der blev læst op på statslig radio.

Frankrig greb ind i konflikten i den tidligere vestafrikanske koloni i sidste måned for at forhindre en offensiv mod den sydlige del af landet fra oprørerne, der tog magten i den nordlige del af landet i april sidste år.

En international styrke med tropper fra flere afrikanske lande herunder 2000 soldater fra Tchad er siden blevet indsat i Mali og skal overtage ledelsen af operationen, når de franske styrker begynder en planlagt tilbagetrækning i næste måned.

Selv om oprørerne er blevet drevet ud af flere byer fortsætter volden og understreger risikoen for, at franske og afrikanske styrker bliver viklet ind i en rodet guerillakrig i forsøget på at hjælpe en svag malisk hær mod oprørerne.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu