80-årig nonne tiltalt for baby-tyverier

13. april 2012 19:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
80-årig nonne tiltalt for baby-tyverier
Billede mangler

Maria Gomez Valbuena – sådan lyder navnet på en spansk nonne. Hun kan være en helt afgørende brik i et omfattende puslespil om menneskehandel, der har stået på siden 1930.
Det mener den spanske anklagemyndighed efter en langvarig efterforskning. De har derfor anklaget den ældre spanske kvinde. Og sagen, der startede tilbage i 1930 har potentiale til at blive en af historiens største om menneskehandel.
Ifølge det spanske politi er der tale om hundredvis af sager, hvor spædbørn er blevet fjernet fra deres mødre umiddelbart efter fødslen.
Den spanske nonnes rolle i sagen er, at hun i 1982 angiveligt har fjernet et spædbarn fra moderen Maria Luisa Torres, der havde født på et hospital i Madrid.
Maria Luisa Torres blev så sin datter Pilar første gang siden adskillelsen sidste år. 29 års senere.
Spædbørnstyverierne startede i 30erne, hvor børn blev fjernet fra venstreorienterede familier og givet til familier, der var højreorienterede og Franco-tro.
Det hele blev planlagt i et netværk, hvor læger, sygeplejersker, jordemødre og nonner i samarbejde fortalte mødrene, at de havde fået et dødfødt barn, som var blevet begravet lige efter fødslen. I virkeligheden blev barnet bragt videre til andre par rundt om i Spanien.
Kilde: BBC

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu