ANNONCE

800 danske pilgrims-rejsende tavse efter katastrofe

25. september 2015 09:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
800 danske pilgrims-rejsende tavse efter katastrofe
Cirka 800 danskere var til stede under den traditionelle muslimske pilgrimsfærd - Udenrigsministeriets Borgerservice har endnu ikke hørt fra dem. Foto: Scanpix.
Cirka 800 danskere var til stede under den traditionelle muslimske pilgrimsfærd - Udenrigsministeriets Borgerservice har endnu ikke hørt fra dem. Foto: Scanpix.

Cirka 800 danskere var til stede under den traditionelle muslimske pilgrimsfærd – Udenrigsministeriets Borgerservice har endnu ikke hørt fra dem. Foto: Scanpix.

SAUDI-ARABIEN: Cirka 800 danskere var til stede under den traditionelle muslimske pilgrimsfærd, Hajj, hvor mere end 700 mennesker torsdag mistede livet under en ulykke.

Udenrigsministeriets Borgerservice mangler fortsat at komme i kontakt med én dansker, skriver myndigheden torsdag aften på Twitter.

Tidligere torsdag var meldingen, at én dansker var kommet til skade under ulykken, men at han var uden for livsfare.

Ulykken indtraf, da pilgrimmene skulle udføre ritualet at »stene djævlen« ved at kaste sten mod en mur på Jamarat-broen.

Fra pilgrimslejren i Mina skulle pilgrimmene vandre mod Jamarat-broen ad den samme vej. Her bredte panikken sig, og mindst 717 mennesker blev ifølge Reuters mast og trampet ihjel, mens yderligere 863 blev såret. Det er endnu uvist, hvad der satte gang i den kaotiske situation.

TV-tale

I en TV-tale torsdag betegner den saudiske Kong Salman det som en smertefuld hændelse og siger, at han har beordret en hastig undersøgelse af hændelsen, skriver Reuters.

To millioner muslimer fra hele verden deltager hvert år i Hajj, hvilket gør pilgrimsfærden til en af verdens største offentlige begivenheder.

Torsdagens ulykke betegnes som den hidtil værste, siden mindst 346 pilgrimme døde under en lignende ulykke under pilgrimsfærden i 2006.

Den saudiske regering har siden brugt milliarder af dollars på at opgradere og udvide infrastrukturen i forbindelse med pilgrimsfærden – netop for at undgå ulykkerne, skriver Reuters.

Den dødbringende ulykke tilbage i 2006 udspillede sig også ved Jamarat-broen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu