ANNONCE

8000 danskere gik i konkurrence-fælde

7. februar 2020 18:59 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 24-årig mand fra Greve har fået en dom for groft bedrageri ved at lave konkurrencer på nettet, som udlovede store præmier mod en betaling på fem kroner

8000 danskere gik i fælden, da en 24-årig mand via mails og annoncer på Facebook lavede konkurrencer, der i virkeligheden var det rene fup og svindel.

I virkeligheden skrev man sig op til et dyrt abonnement til en datingside.

Mandag den 13. januar blev manden dømt for det grove bedrageri. Retten idømte ham 3 år fængsel i sagen, hvoraf de 2 år og 6 måneder blev gjort betinget. Derudover konfiskerede retten udbyttet af den ulovlige handling, som var på 3.733.966 kroner.

Kostede fem kroner – snydt for meget mere

Annoncerne lokkede med dyre præmier som telefoner, kosmetik og gavekort fra store virksomheder i Danmark. Forbrugerne betalte fem kroner for deltage i konkurrencen, men accepterede samtidig uden deres viden, at de blev tilmeldt et abonnement til datingsiden, hvorefter der automatisk blev trukket 499 kr. fra deres konto.

Den dømte 24-årige mand var registreret direktør for det firma, som lavede konkurrencerne.

Bedrageriet fandt sted over seks måneder fra december 2015 til juni 2016, og efterforskningen af sagen har været omfattende og kompliceret, hvorfor det har taget lang tid at opklare og belyse sagen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Specialanklager ved Midt- og Vestsjællands Politi Anja Lund Liin var dog glad for sagens udfald:

– Dommen sender et klart signal om, at selvom det er let at lave bedrageri på internettet, så er det noget retten ser meget alvorligt på, siger specialanklager, Anja Liin, som førte sagen.

Retten lagde ved dommen vægt på karakteren og omfanget af sagen, herunder det store antal personer, der blev bedraget og det store beløb som bedrageriet indbragte. Af formildende omstændigheder lagde retten vægt på den tiltaltes unge alder på gerningstidspunktet, samt den tid som var gået siden forholdet blev begået.

Den 24-årige mand har anket sagen til landsretten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu