ANNONCE

83-årig fik peberspray ved ur-røveri

9. april 2020 18:04 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En 83-årig mand fik sprøjtet peberspray i øjnene under brutalt røveri.

83-årig fik peberspray ved ur-røveri
Flere personer er fængslet for at have frarøvet en 83-årig et Rolex-ur. Dette er ikke uret. Arkivfoto: Scanpix

En annonce på Den Blå Avis endte med et voldsomt overfald på en 83-årig mand i Skælskør. Han blev sprøjtet i ansigtet med peberspray, da røvere stjal hans ur af mærket Rolex fra ham. Uret har en værdi af cirka 68.000 kroner, skriver Ritzau.

Det var Fyns Politi, der på foranledning af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, foretog anholdelser af fire mænd i alderen 17 til 21 år i Nyborg midtby. Det afslørede efterforskningsleder Stine Stenbek for Newsbreak.dk onsdag aften.

– De er i vores varetægt, og der vil ske fremstilling i grundlovsforhør torsdag, sagde Stenbek, der dog ikke kunne sige, hvor mange af de fire anholdte, der faktisk ville blive fremstillet. To af dem blev løsladt forud for retsmødet, kom det frem torsdag.

To andre blev så varetægtsfængslet. De er sigtet for at have begået det voldsomme røveri, der skete på Skytteengen i Skælskør, der ligger syd for Korsør på Sjællands vestkyst. De to nægter sig skyldige, fortæller senioranklager Rune Jensen efter grundlovsforhøret ved Retten i Næstved til Ritzau.

Da de unge troppede op i Skælskør onsdag lidt over middag, tog de ifølge sigtelsen hårdt fat i den 83-årige, inden de sprøjtede ham med peberspray. Stine Stenbek fortalte onsdag Newsbreak.dk, at forbrydelsen havde karakter af hjemmerøveri.

Ikke længe efter røveriet efterlyste politiet via Twitter en bil af mærket Citroën, men det var onsdag ikke muligt for Newsbreak.dk at få bekræftet, at det var på den baggrund, at politiet vidste, at de unge mistænkte opholdt sig i Nyborg på den anden side af Storebælt.

Et vidne har til Fyens.dk fortalt, at han har set mindst fem politibiler i Nyborg midtby, heraf to med hunde. Politiets arbejde i Nyborg stod på fra klokken 16 til klokken 18 og foregik i midtbyen.

Den ene af de fængslede, der er 17 år, skal være frihedsberøvet frem til 6. maj, mens den anden, der er 20, kan nøjes med at være fængslet frem til 15. april. Senioranklager Rune Jensen ønsker ikke at besvare spørgsmål om årsagen til de forskellige frister, og om politiets materiale er stærkere mod den ene end mod den anden.

Retsmødet foregik for lukkede døre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu