85-årig forsvundet: Folk klager over politiets helikopter

4. april 2018 20:40 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Flere klagede over, helikopteren forstyrrede.

85-årig forsvundet: Folk klager over politiets helikopter
En redningshelikopter blev sat ind i eftersøgningen af en forsvundet mand. Det blev flere borgere sure over. Foto: Colourbox.

Natten til onsdag forsvandt en 85-årig mand, der ikke kan tage vare på sig selv, fra et plejehjem i Birkerød.

Det fik Nordsjællands Politi til at søge efter manden med hunde, droner og helikopter.

Det har fået andre borgere til at lufte deres mening om politiet – ikke på grund af den store indsats, men på grund af, de altså følte, at politiet forstyrrede.

Det oplyser Nordsjællands Politi på sin Facebook-side.

Nordsjællands Politi skriver blandt andet i opslaget, det for manden ikke var vejr til at være ude i, så det store maskineri blev sat i værk.

“Som følge deraf sendte vi flere hundepatruljer til området, ligesom vi rekvirerede en drone og en helikopter til at hjælpe os med at lede. Især helikopteren er noget, man lægger mærke til, når rotorbladene flænser luften og øger lydniveauet i området betragteligt, og det modtog vi flere opkald om i nattens løb”, står der i opslaget.

Forståelse, men…

Politiet kan som sådan godt forstå, at borgere ringer ind for at høre, hvorfor en redningshelikopter svæver over et område, mens man forsøger at sove.

“Men når man så får en – i vores øjne – god forklaring på, hvad der ligger bag helikopterens snurren, så kan vi ikke forstå, at mishaget med helikopteren ikke hører op med det samme. Men der var nogen, der mente, at den eftersøgning måtte klares uden helikopteren”, skriver politikredsen videre.

“Vi gør det igen”

Fra politiets side er der ingen tvivl om, at man sender helikopteren op, når det vurderes, det er nødvendigt. Og for – som måske i dette tilfælde – rent faktisk redder et liv.

“Vi beklager de gener, som nattens eftersøgning har medført, men vi kommer til at gøre det samme igen, hvis det skulle blive nødvendigt. Det håber vi på, at alle vil vise forståelse overfor. Vi beklager opstødet, men vi skulle lige ud med det”, slutter opslaget.

Den 85-årige mand blev i øvrigt fundet her til morgen klokken 06.25. Han var lettere medtaget, men efter omstændighederne i god behold, og han blev efter en mindre kontrol på sygehuset genforenet med sin hustru.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu