ANNONCE

85 ondsindede apps fjernet

9. januar 2019 12:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Google har fjernet 85 Android-apps fra Play Store fordi de af sikkerhedsforskere anses for at være ondsindede.

85 ondsindede apps fjernet

Ikke mindre end ni millioner gange er de 85 apps, der betragtes som onsindede, blevet downloadet.

Nu er de fjernet af Google, skriver teknologi- og forbrugersiden zdnet.com.

De 85 apps anses som adware-inficerede. Det betyder, at de infiltrerer din smartphone og sender dig reklamer uden du selv har bedt om det.

Når man åbner de skadelige apps kan ens smartphone begynde pludselig at vise store annoncer, som man slet ikke har bedt om at modtage. Og de er næsten umulige at komme af med igen.

Den mest populære app, der altså nu er blevet fjernet, er blevet hentet ned mere end fem millioner gange. Det er universal-fjernbetjeningen “Easy Universal TV Remote”. Den andre apps er typisk spil.

Selvom det er 85 helt forskellige apps fra forskellige firmaer, så opfører de sig meget ens og derfor er der mistanke om, at de er en del af et større netværk af onsindede apps.

Du kan se en liste over samtlige 85 onsindede apps, der nu er blevet fjernet her.

Fakta

Adware

Alle softwareapplikationer, hvori reklamer vises mens applikationen afvikles, kaldes med et fælles navn adware. Applikationens forfatter tilføjer en ekstra kode, som sørger for fremvisningen af reklamerne. Reklamerne kan fremkomme som eksempelvis pop-up-vinduer eller via bannere. Adware kan retfærdiggøres, idet reklamerne hjælper med at nedbringe udviklings- samt købsprisen.

Adware forveksles ofte med spyware, hvilket ikke er korrekt. Dog indeholder adware ofte koder, der videregiver brugerens oplysninger til tredjepart uden brugerens tilladelse eller kendskab. Denne funktion kaldes for spyware og betegner ikke adware-applikationen i sig selv.

Af adware-applikationer kan nævnes for eksempel Limewire eller Bearshare, som bruges til at dele musik, film og andet med. De kommer begge med pop-up-reklamer, som oftest kan stoppes af en pop-up-blocker. Reklamerne, der vises i nogle af de mere kritiske adwares, kan ikke umiddelbart stoppes af en pop-up-blocker og skal i værste fald fjernes manuelt eller via et removal-tool til det pågældende adware.

Kilde: Wikipedia.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu