ANNONCE

865 dødsfald på et døgn

1. april 2020 06:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

USA har nu 3872 døde som følge af coronavirus og 188.172 bekræftede tilfælde. Trump advarer om smertefuld tid.

Dødstallet i USA som følge af coronavirus har passeret 4000. Det viser tal fra Johns Hopkins University, der løbende opdaterer smittetilfælde og dødsfald verden over, tidligt onsdag morgen dansk tid.

I alt er 4076 døde, mens 189.510 er konstateret smittet. 7109 er erklæret raske igen. På et enkelt døgn er 865 mennesker døde i USA som følge af coronavirus. Det er det hidtil højeste antal på et døgn. Det viste tal fra Johns Hopkins University tirsdag aften amerikansk østkysttid.

Det amerikanske dødstal steg således fra 3008 mandag klokken 20.30 til 3872 tirsdag klokken 20.30. USA er det land i verden med langt de flest tilfælde og overgår både Italien, Spanien og Kina.

Under sin daglige pressebriefing i Det Hvide Hus tirsdag understregede præsident Donald Trump vigtigheden af at holde sig til de nationale retningslinjer i løbet af de næste 30 dage og kaldte det et spørgsmål “om liv eller død”. Han fortalte, at amerikanerne snart vil se lys for enden af tunnelen, men før den tid advarede præsidenten om meget dystre tal.

– Jeg vil have, at hver eneste amerikaner er forberedt på de vanskelige dage, som ligger forude, sagde Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

To uger

Han understregede samtidig, at USA står foran to “meget smertefulde uger” som følge af en stigning i antallet af smittetilfælde.

– Vores styrke vil blive testet, og vores udholdenhed vil blive afprøvet, sagde han.

Delstaten New York er hårdest ramt af det smitsomme virus, og udbruddet er især gået hårdt ud over New York City, der er USA’s største by. Her er der registreret næsten 1100 døde.

Mandag sagde Deborah Birx, der er koordinator for Det Hvide Hus’ særlige indsats mod coronavirus, at hvis USA håndterer coronaviruskrisen “stort set perfekt”, vil mellem 100.000 og 200.000 mennesker dø i landet.

– Jeg tror, at alle nu har forstået, at du kan gå fra 5 til 50 til 500 til 5000 tilfælde meget hurtigt, sagde Deborah Birx på NBC News’ “The Today Show”.

Vurderingen ligger på linje med det skøn, præsident Donald Trump gav på et pressemøde søndag.

– Hvis USA kan holde dødsfaldene nede på mellem 100.000 og 200.000 mod potentielle 2,2 millioner, vil det betyde, at vi har gjort et godt stykke arbejde, sagde Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

FN: Kæmpe-krise

Verdensorganisationen FN meddeler også, at den nu betragter coronaviruspandemien som den værste globale krise siden Anden Verdenskrig. Det siger FN’s generalsekretær, António Guterres, tirsdag.

Generalsekretæren udtrykker samtidig bekymring for, at viruskrisen kan udløse konflikter rundt omkring i verden. Guterres siger, at omfanget af krisen skyldes “en sygdom, der udgør en trussel for alle i verden”. Samtidig har coronavirusset en “indvirkning på økonomien, som vil føre til en recession, der sandsynligvis ikke kan sammenlignes med nogen anden i nyere tid”.

– Kombinationen af de to kendsgerninger, og risikoen for at situationen øger ustabilitet, uro og konflikter, får os til at tro, at dette er den mest udfordrende krise, vi har oplevet siden Anden Verdenskrig, siger António Guterres til journalister.

FN, der har base i netop New York City, blev grundlagt i slutningen af krigen i 1945 og har 193 medlemslande.

Fakta

Nattens tre corona-nyheder (1.4.2020)

Her kan du få et overblik over nattens tre vigtigste udviklinger i forbindelse med den globale coronaviruspandemi frem til klokken 06.00 onsdag:

* Regeringen kan fremover forbyde forsamlinger på mere end to.

Fremover får regeringen mulighed for at forbyde forsamlinger på mere end to personer, hvis det bliver nødvendigt under udbruddet af coronavirus. Det vedtog Folketinget med et bredt flertal sent tirsdag aften, da der blev stemt om en ændring af epidemiloven.

* Med 865 registrerer USA rekordmange døde på et enkelt døgn.

I løbet af de seneste 24 timer er 865 mennesker døde i USA som følge af coronavirus. Det viser tal fra Johns Hopkins University tirsdag aften amerikansk østkysttid. Dermed er dødstallet oppe på 3872. Tidligere tirsdag sagde præsident Donald Trump, at USA står foran to “smertefulde uger”.

* FN ser pandemi som den værste krise siden Anden Verdenskrig.

Coronaviruspandemien er den værste globale krise siden Anden Verdenskrig. Det sagde FN’s generalsekretær, António Guterres, natten til onsdag dansk tid ifølge nyhedsbureauet AFP. Generalsekretæren udtrykte samtidig bekymring for, at viruskrisen kan udløse konflikter rundt omkring i verden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu