90 personer såret under egyptiske demonstrationer

25. januar 2013 18:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
90 personer såret under egyptiske demonstrationer
Billede mangler

Mange mennesker er blevet såret under demonstrationen på toårsdagen for opstanden mod Egyptens tidligere præsident Mubarak.

 

Hundredvis af unge har været involveret i blodige sammenstød med politiet i hovedstaden Cairo, hvor ambulancerne ifølge Reuters har kørt i pendulfart til og fra pladsen. I Cairo og storbyerne Alexandria og Suez er mindst 61 civile og 32 medlemmer af sikkerhedsstyrkerne blevet såret, skriver Reuters. Det kom også til gadekampe i byen Ismaila, hvor demonstranter satte ild til Det Muslimske Broderskabs partikontorer.

Demonstrationerne vidner om splittelsen mellem egyptiske islamister og deres sekulære modstandere, sidstnævnte mener, at den nye præsident Mohamed Morsi og hans islamistiske tilhængere sammen med Det Islamiske Broderskab har forrådt revolutionen.

Utilfredsheden bunder blandt andet i den forfatning med klare islamistiske aftryk, som i slutningen af 2012 blev vedtaget ved en folkeafstemning. Kristne, liberale og sekulære kræfter kritiserede forfatningen for ikke at tage hensyn til minoriteter, mens menneskerettighedsgrupper har gjort opmærksom på, at forfatningen svækker grundlæggende menneskerettigheder og kvinders rettigheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu