ANNONCE

90 procent af alle huse sælges med afslag

18. december 2011 09:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
90 procent af alle huse sælges med afslag
Billede mangler

Betalte du fuld pris for dit hus? Så hører du til de få. En opgørelse fra boliga.dk viser nemlig, at 9 ud af 10 huse,d er er solgt i 2011, er solgt med afslag på udbudsprisen.
 
Dermed ser de seneste to års tendens på boligmarkedet ud til at gentage sig.
Mens 90,8 procent af alle villaer i 2011 blev solgt efter prisfald, var de tilsvarende tal i 2009 og 2010 henholdsvis 90,2 og 88,5 procent.
Går man tilbage til 2008 blev der ”kun” givet prisnedslag i godt 75 procent af tilfældene.
 Nordvest i front
De nye tal giver også et billede af, hvor sælgerne har været bedst til at prissætte boligerne – eller hvor der har været flere købere om budet.
I Københavns nordvestkvarter er det således blot 68,2 procent af villaerne, der er blevet handlet til under udbudsprisen, mens 9,1 procent er handlet til og den øvrige del handlet over boligernes udbudspris.
I Hurup Thy i Nordvestjylland, på Fanø ved den jyske vestkyst og i Aakirkeby på Bornholm er det lykkedes sælgerne at holde prisen eller få ekstra penge i omtrent 30 procent af salgene.
Sælgerne i 15 byer rundt om i landet har til gengæld ikke én eneste gang haft held til at overbevise køberne om at betale udbudsprisen.
Det drejer sigblandt andet om så forskellige byer – geografisk set – som Aarup på Vestfyn, Klampenborg nord for København og Fjerritslev ved Limfjorden.
FAKTA:Det er boliga.dk, der har regnet på udbuds- og salgspriser. Tallene er fundet ved at sammenligne salgspriser og udbudspriser på villaer og rækkehuse, der har været på markedet og er blevet solgt i 2011. Boliga har sat en bagatelgrænse på +/- 10.000 kroner, før der er tale om henholdsvis en stigning i forhold til udbudsprisen og et fald i forhold til udbudsprisen.Der er kun medtaget postdistrikter, hvor der er gennemført 20 eller flere handler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu