ANNONCE

927 døde med Covid-19

11. december 2020 14:06 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Se de seneste coronavirus-tal her:

927 døde med Covid-19
Mere end 110.000 danskere er igen blevet testet for Covid-19. For 2,8 procent har svaret været positivt - på den dårlige måde. Foto: Scanpix

Det seneste døgn er 109.220 danskere blevet testet for coronavirus-smitte, og de 2,815 procent har fået et positivt testsvar. Dermed er 3075 bekræftet smitten siden torsdag. Det bringer det samlede antal af bekræftede smittetilfælde op på 103.564.

I virkeligheden er det sikkert langt højere. I hvert fald har Statens Serum Institut (SSI) i efteråret analyseret en række antistofprøver og på den måde anslået, at op mod 130.000 danskere allerede i august havde været smittet med virus.

Antallet af tests foretaget det seneste døgn er marginalt lavere end tilfældet var torsdag. Det er nu fjerde dag i træk med mere end 100.000 tests dagligt, og det er velkendt, at antallet af daglige bekræftede smittetilfælde stiger sammen med antallet af udførte prøver.

Derfor forsøger myndighederne at få testet så mange som overhovedet muligt. 3.611.456 danskere er blevet testet mindst én gang siden SSI begyndte at måle. Opfordringen er især rettet mod landets unge. De 15 til 25-årige.

Årsagen er, at det især er den aldersgruppe, der bærer smitten frem. Sammenlagt står de 10 til 29-årige danskere for 37.896 af de mange bekræftede smittetilfælde. Den massive test-strategi har til gengæld haft den effekt, at det er sort set umuligt at komme til at blive testet.

Stadig ikke tocifret

Torsdag så vi det seneste halve års absolut højeste antal af personer døde med Covid-19 i kroppen på et døgn. Da var tallet 14. Det var dog forbundet med en overrapportering. Ved opdateringen af de seneste tal fredag klokken 14 står det klart, at i alt 927 danskere nu er døde med Covid-19.

Det giver en stigning på ni det seneste døgn. Langt de fleste dødsfald er dog trods alt stadig forbundet med såkaldt komorbiditet. Altså, har afdøde haft en eller flere underliggende kroniske sygdom(me). Det kan være kræft eller diabetes.

Myndighederne har dog tidligere fastslået, at Covid-19 i de fleste tilfælde er en faktor, der spiller direkte ind i dødsårsagen. I nogle tilfælde har den været afgørende, i andre har den været medvirkende.

Antallet af indlæggelser forventes ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) at stige hastigt frem mod jul. Det seneste døgn er yderligere 88 personer blevet indlagt med coronavirus-problemer. Modregnet dødsfald og udskrivelser betyder det, at 361 aktuelt er indlagt. Det forventes, at mere end 400 snart vil være indlagt ifølge fremskrivninger.

48 ligger på et intensivt afsnit, mens 27 får hjælp til vejrtrækningen med en respirator. Flere steder er sundhedsvæsenet under pres, og tre regioner i risikogruppe fire ud af fem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu