ANNONCE

95 personer dræbt: Disse lande skal du IKKE rejse til

10. juni 2019 18:02 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Ligene er blevet brændt.

Mindst 95 personer er blevet dræbt af bevæbnede gerningsmænd i et angreb mod en landsby i Mali natten til mandag.

– Lige nu er der 95 døde civile. Ligene er blevet brændt, og vi fortsætter med at lede efter flere, siger en unavngiven embedsmand fra Koundou-distriktet.

Det er en landsby ved navn Sobane i det centrale Mali, der er blevet ramt.

Landsbyen er beboet af den etniske gruppe kendt som dogon-folket.

– En dogon-landsby er mere eller mindre blevet udslettet, siger et unavngivet medlem af Malis sikkerhedsstyrker.

Udenrigsministeriets Borgerservice har på sin hjemmeside rejsevejledninger omkring en lang række lande. (I galleriet over artiklen kan du se, hvilke lande Udenrigsministeriet har på sin side – og hvor det altså frarådes at rejse til).

“Når vi laver rejsevejledninger, indgår hverken politiske eller økonomiske interesser. Rejsevejledningerne er alene udtryk for vores aktuelle vurdering af sikkerhedssituationen i et bestemt område eller land”, skriver Udenrigsministeriet.

Hvis du skal rejse til et land, som ministeriet ikke laver en rejsevejledning for, kan du finde informationer i rejsevejledninger, der er udsendt af andre landes udenrigsministerier.

“Det er altid din egen beslutning og dit ansvar, hvor du vil rejse hen”, skriver Udenrigsministeriet videre.

300 indbyggere i byen

Ifølge nyhedsbureauet AFP boede der omkring 300 indbyggere i den lille landsby.

Den internationale tv-station France 24 har fra Malis forsvarsministerium fået bekræftet, at dødstallet er på 95. Yderligere 19 personer er savnet.

Artiklen fortsætter under videoen


Det fremgår mandag eftermiddag ikke, hvem der står bag angrebet.

Medlemmer af dogon-folket og en anden etnisk gruppe kendt som fulani-folket har længe været i strid om adgang til land og vand, skriver France 24.

Tilknyttet militant gruppe

Dogon-folket beskylder blandt andet fulani-folket for at være tilknyttet lokale militante grupper. Til gengæld mener fulani-folket, at Malis hær har forsynet dogon-folket med våben til at udføre angreb mod dem.

Angrebet er det seneste i en række af voldelige angreb i Mali.

Den 16. maj oplyste FN-missionen Minusma, at den har registreret “mindst 488 dødsfald” i forbindelse med angreb mod fulani-folket.

Den blodigste hændelse var i marts nær grænsen til Burkina Faso. Her blev omkring 160 personer fra fulani-gruppen dræbt. Dogon-folket mistænkes ifølge AFP for at stå bag det angreb.

Danmark har bidraget til FN’s mission i Mali siden 2014.

I april 2019 blev flere hundrede dræbt og råset, da selvmordsbombere detonerede i flere kirker og hoteller i Sri Lanka, der ligger i det indiske ocean.

Det var her, at tre af den danske milliardær Anders Holch Povlsens i alt fire børn blev dræbt.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu