19-årig i fængsel for voldeligt butiksrøveri

Newspaq
Udgivet Opdateret

Det skal koste en nu 19-årig mand et år og ni måneder i fængsel at stikke en Rema-medarbejder i ryggen.

Et groft overfald mod en Rema 1000-ansat lillejuleaften sidste år betyder fængsel i et år og ni måneder for den 19-årige gerningsmand SA.

Det har Retten i Glostrup torsdag besluttet.

Overfaldet skete, da den 19-årig og en anden ukendt gerningsmand ville røve Rema 1000-forretningen i Albertslund.

Den 42-årige ansatte TD mistede 2,3 liter blod, da han blev stukket to gange i ryggen. Kniven punkterede hans lunge og gennemskar en blodåre, og den 42-årige var i livsfare efter overgrebet.

Den 19-årige blev tiltalt for forsøg på drab, men Retten i Glostrup frikendte ham tidligere på dagen torsdag.

I stedet for blev han kendt skyldig i grov vold og røveriforsøg.

En 18-årig, som også er tiltalt i sagen, er blevet helt frifundet i forholdet omkring Rema 1000-røveriet. Retten mener ikke, at anklagemyndigheden har kunnet bevise, at han var den anden gerningsmand ved røveriet.

Han går dog ikke fri af straf af den grund. Cihan Ekiz idømmes tre års fængsel og en betinget udvisning for et røveri mod en guldsmed 21. december sidste år samt for to gaderøverier. I alt var den nu 18-årige tiltalt i 14 forhold.

Den 42-årige butiksansatte TD har under retssagen forklaret, hvordan han husker, at overfaldet mod foregik:

– Jeg skal til at køre ting ind, der står foran butikken. Så står der to gutter med bandanaer på i indgangen og råber, at det er et røveri. Så står jeg bare og tænker: Det her – det er bare løgn, har manden forklaret.

Efter at røverne har sprayet ham i øjnene med peberspray, opstod der tumult, da de prøvede at flygte. Den ene røver slår ud efter TD, som har fået fat i armen på den anden.

– Så er der en kunde, der råber, at jeg er blevet stukket i ryggen. Og så opdager jeg, at blodet driver ud af mig, lød forklaringen fra den 42-årige.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS