Skip to main content

195.000 ansatte får ny overenskomst

Det treårige overenskomstforlig giver en lønstigning på 4,42 procent til de ansatte i staten over tre år

Skatteminister Morten Bødskov har sent lørdag aften indgået overenskomst med de 195.000 statsansatte. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skatteminister Morten Bødskov har sent lørdag aften indgået overenskomst med de 195.000 statsansatte. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lørdag aften er et overenskomstforlig faldet på plads for de 195.000 ansatte i staten. Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Det treårige forlig indeholder en økonomisk ramme på 6,75 procent. Det giver en lønstigning på 4,42 procent til de ansatte over tre år.

– På trods af de svære omstændigheder, som coronakrisen har bragt med sig, er vi lykkedes med at levere et godt resultat inden for rammerne af den danske model, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Derudover indføres en seniorbonus til medarbejdere, der er fyldt 62 år. De kan se frem til en årlig bonus på 0,8 procent af den ansattes løn.

Bonussen er fleksibel, og den ansatte kan i stedet vælge at få to seniordage om året eller at få bonussen konverteret til pension.

Stærkt signal

Ifølge Morten Bødskov skal seniorer blive ved med at være en “aktiv, kvalificeret og efterspurgt arbejdskraft”:

– Med resultatet sender vi et stærkt signal til både seniorerne og arbejdspladserne om, at seniorerne udgør en værdifuld arbejdskraft i staten, som vi skal gøre en indsats for at udvikle og fastholde, siger ministeren.

Der forhandles i år en ny overenskomst for de cirka 745.000 offentligt ansatte i Danmark. De er ansat i staten, kommunerne og regionerne.

De nuværende overenskomster, der med megen møje og besvær blev forhandlet på plads i 2018, udløber ved udgangen af marts.

Afsluttes til februar

Det er kutyme, at der først landes et forlig på det statslige område. Det sætter retningen for aftalerne for kommunerne og regionerne.

Efter de store linjer er aftalt, skal de enkelte organisationer forhandle særskilt med arbejdsgiverne om særlige forhold på deres områder.

Efter planen skal alle forhandlinger være afsluttet i februar.

Til sidst skal forligende godkendes ved afstemninger i alle organisationerne, så de nye aftaler kan træde i kraft 1. april.

Del din kommentar