30 hunde ledte efter spor i mystisk sag

Københavns Politi har tirsdag ledt med 30 hunde efter Dorte Larsen.

Udgivet Opdateret

Hvis der tirsdag aften var godt nyt i sagen om Dorte Larsen, ville nyheden havde bredt sig fra Københavns Politi og ud i hele Danmark. Men det er der ikke. Politiet har ellers ledt på Amager Fælled, mens der har været lyst, uden godt nyt.

– Havde der været det, havde vi naturligvis ikke kunnet få armene ned, fortæller vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Stormer, til Newsbreak.dk.

Politiet har ellers været massivt tilstede på Amager Fælled over flere omgange i forsøget på at finde Dorte Larsen.

Masser af hunde – intet resultatt

Tirsdag var man ude med godt 30 politihunde i håbet om, at de kunne finde spor efter den efterlyste kvinde.

– Vi ledte naturligvis i et andet område end sidste uge, fortæller Henrik Stormer. Her ledte politiet nemlig også efter Dorte i en sag, der fremstår særdeles mystisk.

Inden Dorte Larsen forlader hjemmet på Gemmas Allé i Kastrup på Amager klokken cirka 10.30, skriver hun en seddel til sin sovende datter. På sedlen står der “Jeg er gået en tur. Du kan bare bruge bilen. Husk at lægge en nøgle ud. Mor.”

Flere eftersøgninger

Lørdag var cirka 500 frivillige mødt op for at lede efter den 45-årige Dorte Larsen og fredag ledte politiet højt og lavt med hunde og helikoptere efter den forsvundne kvinde.

Ingen af de to eftersøgninger gav dog et positivt resultat.

Fanget på naboens overvågning

En nabos overvågningskamera fanger det – hidtil – sidste livstegn, der er efter den 45-årige kvinde med mand, to døtre og en søn. Her ender sporet, har Københavns Politi tidligere fortalt til Newsbreak.dk.

I den oprindelige efterlysning gjordes det klart, at Dorte havde forladt hjemmet i såkaldt “nedtrykt sindstilstand”. Det er en politimæssig betegnelse, der kan svinge fra “trist” til “selvmorderisk”, og ifølge den savnedes mand var hun ikke det sidste.

Verdens bedste mor

Claus Larsen og Dorte Larsen har kendt hinanden, siden de begge var 15. De har villa, børn og bil sammen. Newsbreak.dk har trods gentagne forsøg endnu ikke haft held til selv at tale med Claus, men han har tidligere givet udtryk for – over for TV2 – at det er svært at finde mening i det hele.

Her er Dorte fanget af naboens kamera. Foto: Privat/Bragt med tilladelse
Her er Dorte fanget af naboens kamera. Foto: Privat/Bragt med tilladelse

– Dorte er elsket af alle, derfor er det fuldstændig uvirkelig det her. Det er som et mareridt, har han tidligere fortalt TV-stationen.

Han betegner generelt konen som verdens bedste mor, og han har det svært med, at hun blev efterlyst som værende i “nedtrykt sindstilstand”.

– Det kommer an på, hvordan man ser på det. Nedtrykt sindstilstand: Det lyder jo, som om hun er på en eller andet voldsom form for medicin. Men hun har været ked af det og ikke haft det store overskud til hverken jul eller nytår, sagde han.

Hjertegribende beskeder

På sin Facebook-profil har Dortes mand lagt flere opslag op med en bøn til sin forsvundne hustru.

“Tak til alle som hjælper os, håber virkelig i vil blive ved , da vi lige nu gennemgår vores livs mareridt
Sødeste skat Dorte Schjølin Larsen, kom nu hjem ❤️”, står der i en af dem.

“1000 tak til alle som hjælper os med at finde Dorte Schjølin Larsen. Håber inderligt at alle vil blive ved så vi kan få vores Dorte hjem igen
❤️mit livs kærlighed ❤️”, står der i en anden.

Signalement

Ifølge efterlysningen er Dorte Larsen 164 centimeter høj og normal bygning. Hun har blå/grønne øjne. Da hun forsvandt var hun iført en lang sort frakke af mærket ‘Tommy Hilfiger ‘med pels på hætten. Derudover bar hun mørke bukser, brune vinterstøvler og lyse vanter.

Der er billeder af Dorte, billeder fra overvågningskamera og billede af lignende støvler, som Dorte var iført, da hun forsvandt.

Det billede kan du se i galleriet over artiklen her.

200 frivillige deltog allerede 1. januar deltog i en eftersøgning af Dorte Larsen.

Powered by Labrador CMS