38 kvæstet ved eksplosion på fabrik

Eksplosion ødelagde Kristall-fabrikken, der fremstiller bomber til det russiske forsvar.

Udgivet Opdateret

Mindst 38 mennesker blev kvæstet ved en eksplosion i en bombefabrik i det centrale Rusland lørdag. Det oplyser en lokal redningstjeneste til russiske nyhedsbureauer.

Ulykken skete i “Kristall” fabrikken i Dsersjinsk. Det ligger omkring 400 kilometer øst for Moskva.

– Alle de sårede får medicinsk hjælp. Vi taler om splintskader, som har forårsaget skader i moderat eller lettere grad, siger en talskvinde for sundhedsmyndighederne.

To personer var tidligere meldt savnet efter eksplosionerne, som lagde store dele af en fabriksbygning i ruiner. Flere timer efter eksplosionen brændte bygningen stadig.

Fabrikkens ledelse oplyser, at der kun var fem personer på arbejde, da ulykken skete. De øvrige kvæstede er beboere i området. De fleste af dem blev kvæstet af glassplinter fra knuste vinduer.

Bombefabrik

Ifølge russiske medier producerer Kristall-fabrikken bomber til det russiske forsvar og sprængstoffer til civilt brug.

Lokale brandfolk siger, at de ikke havde sikre oplysninger om, hvorvidt der var flere personer på fabrikken.

– Der skete en teknisk eksplosion i en af produktionshallerne. Herefter opstod der en brand på et område, som var på omkring 100 kvadratmeter, siger en lokal embedsmand til russiske nyhedsbureauer.

BBC skriver, at fabrikken er helt og aldeles ødelagt som følge af ulykken.

Sagen bliver nu undersøgt med henblik på at finde ud af, om der ligger en kriminel handling bag eksplosionen, skriver BBC.

Powered by Labrador CMS