Skip to main content

500 millioner brugeres oplysninger stjålet: Danskere er også ramt

500 millioner brugere af nettjenesten Yahoo har fået stjålet personlige informationer - her under også danskere.

Et hackerangreb har ramt 500 millioner brugere. På næste billede kan du se den advarsel, som Yahoo har sendt til sine brugere. Foto: Scanpix
Et hackerangreb har ramt 500 millioner brugere. På næste billede kan du se den advarsel, som Yahoo har sendt til sine brugere. Foto: Scanpix
Notifikation om databrud. På normalt sprog: Et hack.
Foto: Screenshot af mail
Notifikation om databrud. På normalt sprog: Et hack. Foto: Screenshot af mail

Natten mellem torsdag og fredag dansk tid modtog omkring 500 millioner mennesker verden over – også i Danmark – en mail fra nettjenesten Yahoo med gruopvækkende informationer. I 2014 blev netværket udsat for et endog meget stort hacker-angreb, hvor disse mange millioner brugeres personlige informationer ganske givet er blevet stjålet. Tilbundsgående efterforskning tyder ifølge Yahoo på, at en såkaldt stats-støttet hacker stod bag, hvad der kaldes et af de værste hacker-angreb nogensinde.

I en statusmelding oplyser Yahoo, at de stjålne informationer muligvis har indeholdt alt fra emailadresse, telefonnumre, fødselsdato, og hvad værre er, også kodeord.

Intet i efterforskningen tyder på, at der er stjålet data vedrørende betalingskort og lignende.

Netop de stjålne kodeord gør hacket særdeles alvorligt, da mange internetbrugeres lemfældige omgang med kodeord gør, at disse kan være i høj kurs for lyssky typer, der gemmer sig i internettets mørke afkroge.

Ved at have skaffet de mange brugeres kodeord og brugernavne og -emails til Yahoo er der en god chance for, at disse også kan misbruges til at skaffe sig adgang til yderligere personlige oplysninger, selv om oplysningerne blev stjålet for to år siden. Det skyldes ganske enkelt, at mange benytter samme kodeord til forskellige tjenester.

I en advarsel fra firmaet, der har brugt to år på at blive opmærksom på sagen, fremgår det, at alle brugere omgående bør skifte sit kodeord.

– Yahoo opfordrer alle brugere til at gennemgå deres online-konti for mistænkelig aktivitet og til at ændre kodeord og sikkerhedsspørgsmål på alle andre platforme, hvor der er brugt tilsvarende eller lignende information som til Yahoo-kontoen, skriver firmaet desuden i en meddelelse.

Du kan læse meget mere om sagen hos Yahoo.

Del din kommentar