Skip to main content

64 syge af mad i Bowl’n’Fun

Grillbuffet og bowling. Det lyder umiddelbart godt. For 64 personer blev det dog en anderledes oplevelse.

Det var i denne Bowl’n’Fun, hvor 64 personer blev syge efter at have spist. Foto: Google Street view.

Det var i denne Bowl’n’Fun, hvor 64 personer blev syge efter at have spist. Foto: Google Street view.

Spis og bowl for en billig pris. Det lyder besnærende. For 64 personer blev en sådan oplevelse dog lidt ud over det sædvanlige… Knapt så fun, fristes man til at sige.

Av min mave

Mange danskere har måske haft en hyggelig aften i bowlingsko med efterfølgende buffet hos kæden Bowl’n’Fun.

Sjovt var det dog ikke for de 64 personer, der en tirsdag aften i uge otte nok efterfølgende måtte besøge toilettet en ekstra gang eller to.

Sikkert er det i hvert fald, at den aften har kostet Bowl’n’Fun på Skanderborgvej i Viby ved Aarhus en bøde. Og en af de større af slagsen: At betale: 60.000 kroner. Ka-ching.

Risiko for bakterier

Præcis hvorfor så mange gæster blev syge netop den aften, har ikke været helt muligt at fastslå, da der ikke er blev taget prøver fra berørte dato.

– Det skønnes, at krydring og varmebehandling/genopvarmning og varmholdes i meget lange perioder ved lave temperaturer, der ligger
under krav til varmholdelse kan udgøre en risiko for opformering af bakterieflora (toksisdannelse), står der i rapporten fra Fødevarestyrelsen. En rapport, du kan se HER.

Det var syge gæster, der henvendte sig til Fødevarestyrelsen, der derefter foretog spørgeskema- og telefoninterview med en række gæster. Det er her, man kommer frem til antallet 64.

Det er ikke første gang, kæden sættes i forbindelse med syge gæster. I april 2015 blev der registreret 67 syge personer, der havde spist af buffetten – dog i et andet center end ovenstående.

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få kontakt til en relevant person hos Bowl’n’Fun for en kommentar.

Newsbreak.dk venter også på en kommentar fra Fødevarestyrelsen.

Del din kommentar