Skip to main content

80-årig lottovinder: Måtte bevise jeg var mig

Pensionist måtte igennem en noget pudsig oplevelse i banken, inden hun kunne få en stor lotto-gevinst udbetalt.

80-årig havde visse problemer med at få udbetalt en en godt tre millioner stor lotto-gevinst. Foto: Scanpix.

80-årig havde visse problemer med at få udbetalt en en godt tre millioner stor lotto-gevinst. Foto: Scanpix.

Nogle weekender er bare bedre end andre. Det vil en nu 80-årig pensionist fra Syddjurs Kommune garanteret gerne skrive under på. Hun oplevede nemlig for et par år siden at blive den heldige vinder af 3.000.050 kroner i Lotto. Det skulle dog vise sig, at det ikke var uden besvær at få udbetalt gevinsten.

Det er kommet frem i forbindelse med, at Lotto i dag den 7. oktober kan fejre 30 års fødselsdag. For i dagens anledning har Danske Spil valgt at følge op på nogle af de tidligere vindere for at høre om, hvordan de har brugt pengene, og hvordan deres liv ellers har formet sig. Det er resulteret i en bog, som kan fås gratis hos Danske Spils forhandlere, skriver spiludbyderen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Pensionisten fra Syddjurs Kommune blev nummer 3291 i rækken af lotto-millionærer, men det fik hende nu ikke til at løbe glædestrålende og dansende rundt i stuen, fremgår det af bogen.

– For det første jeg dårligt gående og for det andet har jeg et langt liv bag mig og har prøvet så meget. Så jeg kiggede faktisk bare på tallene, konstaterede jeg havde vundet, slukkede for TV’et og gik i seng. Så var den ikke længere. Næste morgen ringede jeg til min nabo, som jeg har et nært forhold til, og sagde, at jeg vist havde vundet tre millioner kroner. Vi blev enige om, at det da var meget rart, fortæller den ældre men meget åndsfriske dame.

Besvær i banken

Alt syntes således at være fryd og gammen, men det skulle vise sig, at det slet ikke var så lige til at få gevinsten udbetalt. Faktisk måtte den heldige vinder igennem en noget pudsig oplevelse i banken, før hun kunne få pengene overført til sin konto.

-Jeg har en lokal bank, men jeg skulle i Danske Bank for at få pengene overført. Der skal man jo have noget ID med billede med. Men jeg har jo ikke haft kørekort i mange år, og jeg har ikke været ude at rejse siden min mand døde i 1994, så jeg havde heller ikke noget pas. Så er det altså svært at bevise hvem, man er. Så de anede ikke, hvad de skulle gøre. Der gik nogle timer, før vi kunne få slået fast, at jeg altså var mig, og jeg kunne rulle ud på min rollator med tre millioner i banken, fortæller kvinden.

Lidt luksus

Hun nævner desuden, at hun efter hun vandt den store gevinst har tilladt sig lidt luksus.

– Jeg ved godt, at jeg formentlig ikke når at bruge alle pengene, men jeg har besluttet, at jeg skal nå at opleve så meget som muligt, mens jeg stadig er her. Der skal bare være nok tilbage til at begrave mig, så min familie ikke står med den udgift, fastslår hun.

Det er dog gået meget godt med at få brugt noget af gevinsten, og det er ikke kunne hende selv, de ekstra penge er kommet til gode.

– Jeg plejer at sige, at de har været til stor nytte for mig, min familie og mine naboer, forklarer hun.

Hun har for eksempel sørget for, at hendes to børn er blevet gældfri, og den stod på stor fest for hele familien, da hun fyldte 80 år.

Ydermere blev fødselsdagen også markeret sammen med naboerne, der blev inviteret på vegetarisk gourmet-restaurant med 13 serveringer.

-Jeg tænkte, vi skulle prøve noget andet, og det var også meget spændende. Selvom jeg da lige kiggede lidt, da de kom ind med den første ret, som bare var tre små salatblade. Men man blev alligevel meget mæt, så jeg måtte kapitulere efter ret nummer otte. Men det var virkelig lækkert, fortæller hun.

Det er også blevet til nyt køkken og badeværelse, ligesom der er blevet købt helt nye møbler og en ny god seng.

Nye eventyr i vente

Der har desuden været rejseaktivitet og dermed store oplevelser på programmet. For eksempel inviterede hun for nyligt den ene af sine naboer, som er 79 år, med til Bornholm, og et nyt eventyr er allerede i støbeskeen. Det bliver sammen med den anden nabo, som er nogle år yngre og i lidt bedre form.

-Vi skal til Grønland her i efteråret. Det er noget, jeg altid har drømt om, og noget jeg bare må opleve, mens jeg stadig er i live. Så det går jeg og forbereder mig på. Nu skal helbredet bare være med mig, lyder det fra den livsglade pensionist-millionær.

Del din kommentar