Skip to main content

Adskillige kunder advarer alle mod at bruge firma

Eder og forbandelser fløj direkte mod den fra TV2 kendte retro-dronning Mette Helena Rasmussen.

“Viby Flyttefirma er det mest useriøse firma jeg nogensinde har været så uheldig at møde.” skriver en kunde blandt andet. Genrefoto: Scanpix
“Viby Flyttefirma er det mest useriøse firma jeg nogensinde har været så uheldig at møde.” skriver en kunde blandt andet. Genrefoto: Scanpix
En af de, der har været i kløerne på Viby Transport, er den kendte boligstylist Mette Helena Rasmussen. Foto: Scanpix
En af de, der har været i kløerne på Viby Transport, er den kendte boligstylist Mette Helena Rasmussen. Foto: Scanpix

En flyttesag gik fuldkommen over gevind, da Mette Helena Rasmussen, kendt fra flere TV-programmer om indretning og loppefund, skulle have fragtet nogle ting mellem Jylland og Sjælland, skriver hun selv på sin Instagram-profil.

Det begyndte med en anmeldelse af Viby Transport på tjenesten Trustpilot, hvor arrige danskere får afløb for frustrationerne, når kundeservicen ikke har levet op til forventet standard.

“Jeg bedømte et flyttefirma på Trustpilot oven på en overstået Retrovilla (Mette Helenas firma, red.)-flytning i søndags, og det affødte en række sms’er fra flyttefirmaet, som jeg opfattede chikanerende og truende, og jeg kan nu se på Trustpilot, at jeg ikke er den eneste, der har haft negative oplevelser med flyttefirmaet”, skriver hun.

I den anledning har Rasmussen uddybet sin oplevelse over for Ekstra Bladet, der således kan berette, at hele forløbet var problemfyldt. For eksempel viser det sig nær umuligt at få leveret tingene fra nævnte transport-firma, der har base i Viby, Jylland. Prisen ændrer også karakter.

– Derudover kontakter de mig pludselig og siger, at det kommer til at koste 500 kroner mere at få leveret mine ting, fordi jeg har flere ting, end hvad jeg havde angivet. Jeg skriver, at jeg forventer, at tilbuddet bliver overholdt, fordi jeg meget nøjagtigt har beskrevet, hvad der skal flyttes. Jeg fik så en sms, hvor der stod, at jeg bare skulle være glad og føle mig heldig, fordi det kunne have været meget værre, siger hun blandt andet til eb.dk.

Ikke den eneste

Lokalavisen Aarhus har gennem noget tid arbejdet på en historie om samme flyttefirma, der – sagt på en pæn måde – har fået en del flere grimme ord med fra andre på Trustpilot.

Mange beretter om nedsættende sms-beskeder og truende omgangstone fra firmaet, der således har en helt utrolig lav troværdighed på anmeldelses-siden.

Lokalavisen har blandt andet talt med Jacob Eggert Kabel, der på dagen for sin flytning fik besked på en prisstigning, og at han selv skulle hjælpe med at bære flyttegods, da ejeren af firmaet blev overrasket over, at det skulle flyttes til tredje etage og ikke stueetagen. Det stod i den oprindelige henvendelse fra Kabel.

– Det, syntes jeg, var fuldstændigt tåbeligt, når jeg nu oveni også skulle hjælpe med at bære. Gradvist truede han med at aflyse ved at gå ind i bilen og tænde den, og til sidst kørte han, fortæller Jacob Eggert Kabel. Der blev lagt en besked til Kabel, hvor ejeren bruger sin tilsyneladende signatur: “Sut min pik”.

Hun har hvidt hår

Både Lokalavisen og eb.dk har haft held til at træffe ejeren af det pågældende firma. Om episoden med Mette Helena Rasmussen siger han:

– Hun er en dårlig person. Hun er et svin. Jeg forsøgte at hjælpe hende og sagde, at hun havde tre muligheder: MobilePay, straksoverførsel og kontanter. Så hvad er problemet? Hvorfor skal hun klage alle mulige steder? Jeg har skrevet, at hun kan sutte min pik, ja. Hvorfor skriver hun, at hun har en dårlig oplevelse? Fordi hun er sur, og fordi jeg har sort hår, og hun har hvidt, siger han til Ekstra Bladet.

Anderledes uddybende er ejeren over for Lokalavisen. Han ender dog med at true med bål og brand og advokater, inden han til sidst proklamerer, at han vil lukke firmaet.

– Det er, fordi du truer og presser mig med din artikel, så jeg er træt af mit job nu. Viby Transport er færdig nu. Så må jeg gå på kontanthjælp. Men jeg vil ikke i Lokalavisen. Du skal ikke skrive den artikel. Så bliver jeg meget, meget sur. Du skal finde et andet job.

Firmaet er ifølge CVR-registret stadig aktivt.

Del din kommentar