Skip to main content

Advarer bilisterne: Sne og tåge på vej

Bilister skal passe på i morgentrafikken mandag

Rimtågen kan falde flere steder i landet. (Foto: Henning Bagger/Scanpix)

Rimtågen kan falde flere steder i landet. (Foto: Henning Bagger/Scanpix)

Mandag kan blive en farlig morgen for trafikanterne.

Sådan lyder det søndag aften fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, der advarer om både risiko for snebyger og rimtåge i dele af landet.

Vagthavende meteorolog Dan Nilsvall siger til Newsbreak.dk, at det primært er i det nord- og vestlige Jylland, man risikerer sne:

– Her og nu er der snebyger i området omkring Thyborøn og østover. Der er flere snebyger på vej ind over det område, siger Dan Nilsvall.

Mens snevejret er forholdsvis koncentreret omkring ét område af landet, ser det anderledes ud med den rimtåge, der dannes.

Den kan ifølge meteorologen dannes flere steder:

– Allerede nu har vi rimtåge flere steder, men hvor udbredt det bliver er uvist. Her og nu har vi observationer på det i Aarhus Lufthavn, Skrydstrup og flere andre steder i den sydlige del af landet. I løbet af natten kan det også komme til andre steder længere mod nord.

Iskold nat

Samtidig er der lagt op til en tur i fryseren natten over, hvor temperaturerne lokalt kan blive endog meget kolde:

– Lokalt ned til minus 8 grader. Det vil være inde i landet i så fald. Ude ved kysterne får vi til gengæld tæt på 0, måske 1 grads frost, siger Dan Nilsvall.

Snebygerne kan i den nordlige del af Jylland fortsætte ud på mandagen, mens resten af landet får mest tørt og nogen eller en del sol.

Der er dog risiko for at tågen kan blive liggende ud på morgenen, så der er måske risiko for at solen først bryder frem sent.

Dagtemperaturen vil mandag ligge mellem 1 og 3 grader.

Del din kommentar