Dronning Elizabeth blev spontant hyldet

Dronningen blev 93 år gammel.

Dronning Elizabeth fyldte 93 år. Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix
Dronning Elizabeth fyldte 93 år. Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix
Udgivet Opdateret

Hun blev besunget, var flankeret af prins Harry og prins William, og hun fik blomster. Dronning Elizabeth fyldte 93 år søndag, 21. april, og det blev så sandelig fejret, blandt andet da dronningen deltog i påskegudstjenesten i St. George’s Chapel.

Harpersbazaar skriver, at dronningen modtog blomster, da hun forlod kapellet, og at royale fans sang fødseldagssang for monarken, da hun steg ind i en bil for at blive kørt væk fra kapellet. Som man kan se på billederne til denne artikel, var Elizabeth langt fra alene under besøget i kapellet, men hendes mand, prins Phillip udeblev dog.

Kendte.dk har tidligere fortalt, at Elizabeth og Phillip ellers har haft tradition for at tage til påskegudstjeneste sammen, men den tradition er forbi og har været det siden, Phillip gik på pension i 2017. Hertuginde Kate dukkede heller ikke op, og hvor hun ikke er pensionist, kan det være hendes graviditet, der har gjort, at hun valgte at blive væk fra gudstjenesten.

21. april bliver i øvrigt ikke den eneste dag, man fejrer dronningen. Siden 1748 har der været tradition for, at landets monark bliver fejret to gange. I juni foregår der således en officiel parade for dronningen, kaldet “Trooping of Color.” Paraden blev indført af kong George II, der ønskede at blive fejret af folket, men som var født i november. Han indførte således en juni-fejring, og den tradition er der altså fortsat liv i.

Powered by Labrador CMS