Højt anerkendt forfatter er gået bort

Den spanske forfatter Juan Marsé er død. Han blev 87 år.

Den højt anerkendte forfatter Juan Marsé, her mellem det tidligere spanske kongepar, kong Juan Carlos og dronning Sofia, er død. Han blev 87 år. Foto: Scanpix/Pierre-Philippe MARCOU / AFP
Udgivet Opdateret

Søndag oplyste The Carmen Balcells Agency, der repræsenterer den prisvindende spanske forfatter Juan Marsé, at forfatteren er afgået ved døden. Det skriver flere internationale medier. Heriblandt The New York Times.

Forfatteren gik bort lørdag den 18. juli. Dødsårsagen er ikke oplyst.

Artiklen fortsætter under videoen

Juan Marsé var gennem flere årtiet en af Spaniens højest respekterede forfattere. I 2008 vandt han Cervantes-prisen, der er den spansktalende verdens største litterære pris.

Forfatterens største succes-roman er ‘Úlitmas tardes on Teresa (De sidste eftermiddag med Tresa, red.), der blev udgivet i 1965. Bogen handler om en ung mand fra arbejderklassen, der ihærdigt forsøger at vinde en kvindes gunst. En utilbørlig begivenhed, da der er tale om en kvinde fra Barcelonas overklasse.

Juan Marsé, der selv stammer fra netop Barcelona, fulgte succesen op med flere andre romaner, der portræterer den sociale transformation af Spanien i den sidste del af det 20. århundrede.

Juan Marsé efterlader sig hustruen  Joaquina Hoyas samt sine to børn. Han blev 87 år.

Powered by Labrador CMS