Skip to main content

Advarsel: Kød forsvandt fra ulovligt hjemmeslagteri

Fødevarestyrelsen vil melde et ulovligt slagteri ved Videbæk til politiet og advarer forbrugerne mod at spise kød fra stedet.

Fødevarestyrelsens Rejsehold havde forseglet kødet på adressen, men da Rejseholdet senere vendte tilbage for at destruere kødet, var det væk fra det forseglede kølerum. Se adressen på et kort på næste billede. Arkivfoto: Scanpix
Fødevarestyrelsens Rejsehold havde forseglet kødet på adressen, men da Rejseholdet senere vendte tilbage for at destruere kødet, var det væk fra det forseglede kølerum. Se adressen på et kort på næste billede. Arkivfoto: Scanpix
Det er på denne landejendom – Bjreninggårdsvej 24 ved Videbøk, at der ifølge Fødevarestyrelsen er blevet slaget dyr ulovligt.  Foto: Google Maps.
Det er på denne landejendom – Bjreninggårdsvej 24 ved Videbøk, at der ifølge Fødevarestyrelsen er blevet slaget dyr ulovligt. Foto: Google Maps.

Fødevarestyrelsen frygter, at fordærvet eller sygdomsinficeret kød kan ligge i flere forbrugeres kummefrysere, efter en større mængde beslaglagt kød fredag er forsvundet fra en landejendom vest for Videbæk. Derfor sendte styrelsen fredag en pressemeddelelse ud med en advarsel mod kød, der er slagtet – og muligvis solgt – på adressen Brejninggårdsvej 24, 6920 Videbæk. Styrelsen vil nu melde det ulovlige slagteri til politiet.

Det var Fødevarestyrelsens Rejsehold, der tidligere på måneden beslaglagde kødet under et kontrolbesøg på adressen.

– Vi havde fået en anonym anmeldelse, fortæller Karen Olesen, der er tilsynsførende ved Fødevarestyrelsens Rejsehold om baggrunden for besøget.

Det viste sig da også, at der blev slagtet dyr på adressen, på trods af at der ikke er registreret nogen slagterivirksomhed på stedet. Derfor lagde Fødevarestyrelsens Rejsehold kødet fra et kreatur, to grise og tre lam i et forseglet kølerum på adressen. Men da rejseholdet igen mødte op på gården fredag for at sørge for, at kødet blev ødelagt, var det pist væk, og forseglingen til kølerummet var brudt. Fødevarestyrelsen frygter derfor, at kødet er blevet solgt.

Uhygiejniske forhold

Karen Olesen, der var med til kontrolbesøgene på adressen, beskriver forholdene på det ulovlige slagteri som “uhygiejniske”, men hun vil ikke gå nærmere i detaljer, da det nu er en sag for politi og retsvæsen. Hun advarer generelt på det kraftigste mod at spise kød fra uautoriserede slagtere.

– Det, der er det alvorligste i den her type sager, er, at man ikke kender dyrenes sundhedsstatus. Typisk foregår det også under uhygiejniske forhold. Når slagteriet ikke er kontrolleret, så er det farligt, fordi vi ikke kan kontrollere dyrenes tilstand, og de har ikke været tilset af en dyrelæge, siger Karen Olesen.

Tidligere sager

Der har tidligere været tilsvarende sager på adressen. I både 2008 og 2013 var Fødevarestyrelsens Rejsehold på besøg og fandt begge gange ulovligt slagtet kød. I 2013 blev en stor mængde slagteriudstyr beslaglagt.

Men det ser altså ikke ud til, at det ulovlige hjemmeslagteri har stoppet foretagendet.

Ifølge Karen Olesen kan Fødevarestyrelsen kun rykke ud til denne slags sager, hvis de får en anmeldelse, så der vil ikke blive fulgt op på sagen, med mindre der kommer en ny anmeldelse. Hun håber derfor, at kødkøbere vil være med til at forhindre ulovlig slagtning.

– Vi kan opfordre til, at forbrugerne ikke køber kød fra den her slags uautoriserede steder. Man kan altid tjekke, om der er en smiley-rapport, for så er man sikker på, at det er en registreret virksomhed, siger Karen Olesen.

Hvis man har købt kød fra gården på Brejninggårdsvej 24, bør man smide ud, oplyser Fødevarestyrelsen.

Newsbreak.dk har forsøgt at få fat på ejeren af gården, men det er ikke lykkedes.

Del din kommentar