Ærefuldt hverv til verdens ældste

Kane Tanaka, der er verdens ældste nulevende menneske, er blevet tildelt en helt særlig OL-ære.

Udgivet Opdateret

Den 9. marts 2019 blev den japanske kvinde Kane Tanaka fejret som verdens ældste nulevende kvinde og fik dermed plads i Guinness World Records. Det skete lige godt en måned efter, hun var fyldt 116 år.

Den 2. januar fyldte hun så 117 år og kan nu, når hun næste år har rundet de 118, se frem til en oplevelse, som kun er der færreste forundt. Det skriver det japanske medie The Mainichi ifølge NBC Sports.

Den aldrende japanske dame er nemlig blandt de helt særligt udvalgte, der kommer til at bære den olympiske ild frem mod sommer-OL i Japan i 2021, der er programsat fra den 23. juli til 8. august.

NBC Sports skriver, at Kane Tanaka også indgik i planerne for fakkelbærere i forbindelse med de oprindelige 2020 OL-planer, og at hun nu, efter legene er blevet udskudt, i stedet får faklen med ilden i hånden den 11. maj.

Kane Tanaka, som på dagen vil være 118 år og 129 dage, skal efter planen tranportere ilden 200 meter siddende i sin kørestol.

”Da vi første gang blev kontaktet omkring ideen var vi lidt bekymrede. For hendes høje alder taget i betragtning kan alt jo ske. Men foreløbig er vores bekymringer blevet gjort til skamme og det vil være en kæmpe glæde for os, hvis de, der kommer til at opleve hende holde faklen, kan få styrket troen på et fortsat langt liv,” siger hendes 61-årige barnebarn.

Det hører dog med, at planerne endnu ikke er blevet officielt bekræftet af OL organisationen i Tokyo.

Powered by Labrador CMS