Afliver hund efter dødeligt angreb

Nu får angrebet konsekvenser for både hundeejeren og schæferen selv

Udgivet Opdateret

En bidsk schæferhund er skyld i, at dens ejer skal betale en bøde på 6000 kroner – og at hunden nu selv må lade livet.

Schæferen gik til angreb på en kvindes terrier tilbage i januar sidste år, da den 78-årige hundeejer havde den med på en gåtur i Bramming. Det skriver Ekstra Bladet.

– Hunden var i snor men trak sig fri og løb over gaden og gik til angreb på en kvindes terrier i 10 kilo-klassen, som også var i snor. Schæferen fik fat med munden i den mindre hunds hals og nakke, fortæller Lars Viereck til Ekstra Bladet.

Dommen er faldet

Terrieren slap med underhudsblødninger og dens ejer med en slem forskrækkelse.

Men ejeren er blevet dømt i retten i Esbjerg for uforsigtig adfærd, og den bøde, han skal betale, render op i hele 6000 kroner.

Hundelovens paragraf 6 pålægger hundejere “at træffe de foranstaltninger, der efter forholdene må anses påkrævet for at forebygge, at hunden volder andre skade.”

Nu skal schæferen aflives

I sagens natur mistænkes den ældre mand ikke for at have sluppet hunden løs med vilje.

Men det er sket før – i to andre tilfælde – at mandens schæfer er faret i flæsket på andre hunde. Han fik en tilsvarende stor bøde på 6000 kroner sammenlagt for de to tidligere sager.

Den 78-åriges schæferhund skal nu aflives. Genrefoto: Scanpix.
Den 78-åriges schæferhund skal nu aflives. Genrefoto: Scanpix.

Ifølge senioranklageren burde hundeejeren – med sin hunds aggressive adfærd in mente – have passet bedre på. Han kunne for eksempel have givet den mundkurv på eller sikret sig, at den ikke kunne stikke af.

Ejeren forklarede i retten, at han nu har tænkt sig at aflive sin niårige schæfer, selv om der ikke var tale om skambidning, og at han derfor ikke er blevet pålagt at gøre det.

Men den 78-årige mand erkender, at han har svært ved at styre sin firbenede ven. Han er gangbesværet og bruger rollator.

Gør sådan ved fremmede hunde

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvilke forholdsregler du bør tage, hvis du møder en fremmed hund uden snor.

Det gælder især, hvis du møder en hund af en race, der er ulovlig i Danmark, da de er vurderet til at være farlige.

Skulle du  løbe ind i en af de ulovlige hunde, er der dog ingen grund til at agere anderledes end ved en hvilken som helst anden hund, har hundeekspert Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub tidligere forklaret til Newsbreak.dk.

– Jeg synes ikke, man skal kigge så meget på racen. Det er langt vigtigere at kigge på hundens kropssprog. Virker den rolig og logrer med halen, er det et godt tegn, men hvis den bliver ved at knurre og gø, skal man være mere forsigtig. Det handler om at bruge sin sunde fornuft, siger hundeeksperten.

Hvis det ikke kan lykkes at berolige hunden, opfordrer Lise Lotte Christensen til, at man tager et billede af hunden og kontakter politiet.

Du kan se i galleriet ovenfor, hvilke hunde det ikke er tilladt at have i Danmark.

Powered by Labrador CMS