AGF lægger pres på konkurrenterne

AGF fik gang i målmaskinen i kampens sidste kvarter

Superligakampen mellem AGF og SønderjyskE på Ceres Park i Aarhus, søndag den 21. februar 2021. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

AGF hænger på i Superligaens top, da holdet søndag efter en god præstation vandt 2-0 over Sønderjyske på to mål, der faldt i kampens slutfase.

Aarhusianerne leverede forårets hidtil bedste præstation, da Sønderjyske i store dele af kampen kun hang på grundet uskarphed fra AGF’s offensive folk.

David Nielsens udvalgte kom nemlig til en del chancer, som især kom efter flere gode gennembrud over kanterne.

I sidste ende fik to mål på få minutter i anden halvleg skovlen under sønderjyderne, som dermed indkasserede det tredje nederlag i træk.

AGF fastholder med sejren tredjepladsen, hvor holdet nu har 32 point, mens Sønderjyske forbliver nummer seks med 24 point.

Stor afbrænder

Det dominerende hjemmehold burde allerede have været foran ved pausen, men blandt andet en kæmpe afbrænder fra sydafrikanske Gift Links efter 12 minutter holdt Sønderjyske inde i kampen.

Her stod den vævre kantspiller nemlig helt fri tæt på mål, hvor han opsnappede en returbold.

Han sendte dog på det skammeligste bolden forbi et helt tomt Sønderjyske-mål.

Ti minutter inde i anden halvleg gjorde AGF’s Links næsten skaden fra første halvleg god igen, da han lidt tilfældigt sendte et indlæg på indersiden af stolpen.

Så kom målene

Med et kvarter tilbage af kampen kom forløsningen så for AGF, da VAR opfangede en ulovlig forseelse i Sønderjyske-feltet.

Det resulterede i et straffespark til de hvidklædte, mens Sønderjyskes Stefan Gartenmann fik sit andet gule kort og blev udvist.

Straffesparket tog AGF-topscorer Patrick Mortensen sig af, og med et fladt spark scorede han sit første mål i 2021.

AGF

Aarhus Gymnastikforening (AGF) blev stiftet som gymnastikklub 1880. Fodbolden kom til i 1902.

AGF er en traditionsklub i dansk fodbold, og har rekorden for flest pokaltitler med ni sejre.

Med til den historie hører dog også, at AGF er i en trofætørke, der hidtil har varet 25 år.

I samme periode har AGF været rykket ud af Superligaen tre gange – i 2006, 2010 og 2014 – men er hver gang vendt tilbage i første forsøg.

AGF spiller sine hjemmekampe på Ceres Park, hvor der er plads til 19.433 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Guld (5): 1955, 1956, 1957, 1960, 1986

Sølv (8): 1921, 1923, 1925, 1945, 1964, 1982, 1984, 1996

Bronze (12): 1933, 1949, 1950, 1951, 1962, 1978, 1983, 1985, 1987, 1991, 1997, 2020

Pokalturneringen

Guld (9): 1955, 1957, 1960, 1961, 1965, 1987, 1988, 1992, 1996

Sølv (3): 1959, 1990, 2016

Kilder: agf.dk/Wikipedia

Kort efter cementerede midtbanemanden Patrick Olsen så AGF-sejren, da han med et hårdt, fladt skud gjorde det til slutresultatet 2-0 efter en aflevering skråt bagud i feltet.