Skip to main content

Åh nej – midt i grillsæsonen: Disse pølser kan ødelægge mund og svælg

Et parti grill-pølser trækkes tilbage efter fund af metalsplinter.

Dette er ikke den præcise pølse, der kaldes tilbage. Billedet er kategoriseret som “Den perfekt-stegte grillpølse.” Vi må håbe, den var uden metalsplinter. Foto: Scanpix

Dette er ikke den præcise pølse, der kaldes tilbage. Billedet er kategoriseret som “Den perfekt-stegte grillpølse.” Vi må håbe, den var uden metalsplinter. Foto: Scanpix

Risikoen ved at indtage grill-pølser af ét bestemt mærke og fra én bestemt forsendelse er til at tage og føle på. Der er nemlig fundet metalsplinter i mindst én pølse beregnet til det gode grill-vejr. Metalsplinter kan forårsage skader på tænder, i mundhulen og svælg, hvis disse proppes i munden – godt camoufleret af ketchup. Fødevarestyrelsen advarer derfor forbrugere mod at spise disse grill-pølser, der føres og kan være solgt i Rema 1000-butikker i hele Danmark.

I en pressemeddelelse skriver Fødevarestyrelsen nemlig, at der er risiko for, at flere af disse pølser kan indeholde de ødelæggende metalsplinter. Der er fundet metalsplinter i én pakning, og det kan derfor ikke udelukkes, at det samme er tilfældet i øvrige pakker.

Helt basalt er der tale om grill-pølser af typen frankfurter med bacon solgt under Rema 1000s eget mærke “meget mere grill”.

Det er Rema 1000s egen distributionsvirksomhed Reitan A/S, der kalder de skarpe grill-pølser tilbage, og Newsbreak.dk har da tirsdag forsøgt at få svar på, hvordan metalsplinter havner i grill-pølser, der som udgangspunkt burde indeholde kød, fedt og krydderier – nå ja, og en tarm. Virksomhedens ansvarlige medarbejder har dog i skrivende stund ikke ønsket at besvare den interview-anmodning Newsbreak.dk overbragte gennem presseafdelingen.

Skulle du være i besiddelse af en pølse-pakke, der matcher nedenstående beskrivelse, så er Fødevarestyrelsens råd, at du enten kasserer produktet eller leverer det tilbage til forretningen, hvor du har købt det.

Det er i øvrigt andet dag i træk, en fødevare bliver trukket fra hylderne på grund af metalsplinter, så noget kunne tyde på, det er “almindeligt”. Mandag var der tale om pålæg målrettet til børn.

Helt konkret drejer det sig denne gang om:

Frankfurtere med bacon, mærket ”Meget mere grill”
Solgt i Flowpak 480g.
Produktionsdato: 23-05-2016
Sidste anvendelsesdato: 22-06-2016
Lot 21/1
EAN Stregkode 5705830602671

Del din kommentar