Skip to main content

Arla tilbagekalder stort parti Skyr

Der er fundet gærvækst i Cheasy Skyr, og derfor bliver et stort parti nu trukket tilbage.

Arla tilbagekalder et parti med 38 ton skyr. Klik videre og se et billede af den tilbagekaldte vare. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Arla tilbagekalder et parti med 38 ton skyr. Klik videre og se et billede af den tilbagekaldte vare. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Er du vild med skyr, så skal du muligvis lige tjekke, om du har en bøtte Cheasy Skyr Vanilje stående i køleskabet. I så fald er der nemlig risiko for, at den er gæret.

Derfor tilbagekalder Arla et parti skyr, der er solgt i dagligvarebutikker landet over. I alt er 37.800 bøtter trukket tilbage.

– De første analyser vi har lavet på produktet, viste ikke gærvækst. Men vi har siden fået henvendelser fra forbrugere, og har så lavet nye prøver, som viste en utilsigtet gærvækst, forklarer kommunikationsmedarbejder i Arla Åse Andersson til Newsbreak.dk om, hvordan problemet blev opdaget.

Helt præcist er der tale om bøtter på et kilo med Cheasy Skyr Vanilje med holdbarhedsdato 31. august 2017 produceret på Upahl Mejeri (M005) i Nordtyskland.

– Tilbagekaldelsen sker fordi produkterne ikke lever op til Arlas kvalitetskrav, da der er fundet en utilsigtet gærvækst i et begrænset antal på 9000 bøtter, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Det er ikke sundhedsfarligt at spise skyren, men Arla trækker produktet tilbage for at “undgå unødig bekymring hos forbrugerne”.

Ifølge kommunikationsmedarbejder i Arla Åse Andersson er der ingen fare for, at fejlen gentager sig ved næste produktion, da årsagen hurtigt blev identificeret.

– Det er et nyt rengøringssystem på mejeriet, som havde en ventil, der var defekt. Så det blev hurtigt opdaget og rettet, fortæller hun til Newsbreak.dk.

Hvis man har købt skyren, kan man returnere den, hvor den er købt.

– Arla Foods beklager hændelsen og det besvær som følger med, skriver Arla som afslutning på pressemeddelelsen.

 

Del din kommentar