Skip to main content

Baby i livsfare efter omskæring: Mand dømt

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

En 48-årig mand er torsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel for at have omskåret en tre måneder gammel dreng. Det oplyser Østjyllands Politi.

Omskæringen fandt sted på en adresse i Aarhus-forstaden Viby i januar i år. Få dage efter blev den lille dreng indlagt på Aarhus Universitetshospital med livstruende infektioner og blodforgiftning som følge af omskæringen.

Hospitalet kontaktede Sundhedsstyrelsen, der anmeldte sagen til politiet.

Manden er dømt efter straffelovens paragraf 245 styk 1, der omhandler grov vold. Og det er, så vidt Østjyllands Politi ved, første gang, der er afsagt dom efter netop den paragraf i sager om omskæring.

»Jeg er ikke bekendt med, at man tidligere har sidestillet omskæring af børn med grov vold, så jeg er meget tilfreds med dommen, hvor retten slår fast, at det er en overtrædelse af straffelovens voldsbestemmelser at foretage sådan et indgreb,« siger anklager ved Østjyllands Politi Dorthe Lysgaard i en pressemeddelelse.

Den 48-årige mand er ligeledes dømt for overtrædelse af autorisationsloven, da han foretog indgrebet uden at have autorisation som læge. Han er tidligere straffet for overtrædelse af autorisationsloven i forbindelse med en anden sag om omskæring af børn.

Manden, der hele tiden har nægtet sig skyldig, har anket dom til Landsretten.

Del din kommentar