Begå ikke denne fejl i dit køleskab: Det er slet og ret farligt for dig

Hold modne og umodne grøntsager adskilt, og pas på de sure fødevarer. Få professorens råd til at organisere køleskabet.

Udgivet Opdateret

Halvtomme flasker, bøtter og glas kan hobe sig op i køleskabet. Og jo mere der samler sig, jo mindre bliver overblikket over, hvad man egentlig har derinde. Men man kan gøre sig selv en stor tjeneste ved at skabe orden og overblik i køleskabet – både for madkvaliteten og sundhedens skyld.

Det fortæller Leif Skibsted, som er professor i fødevarekemi ved Københavns Universitet, til Ritzau.

Ifølge Leif Skibsted er det vigtigt at bruge grøntsagsskuffen, og at man bruger den rigtigt. Man skal passe på med ikke at pakke særlige fødevarer ind i det forkerte. Det er slet ikke ligegyldigt, om man pakker en rest ind i stanoil eller en plastikpose, lyder det fra eksperten.

Det er også virkelig vigtigt at have styr på organiseringen. Ligger tingene de forkerte steder, kan man være årsag til farlige sammenkomster i køleskabet.

Lars Münter, som er sekretariatschef hos Rådet for Bedre Hygiejne, fortæller, at der i nogle køleskabe kan gemme sig mange fødevarer, som simpelthen når at blive for gammel.

Det er blandt andet vigtigt, at man kender forskellen på de forskellige datotyper, fødevareproducenter arbejder med.

Foruden Leif Skibsted og Lars Münter, har Inge-Lis Kyllesbæk Andersen fra Fødevarestyrelsen bidraget til artiklen.

Hvad er der i dit køleskab?

Du kan i galleriet se konkrete eksempler på, hvad det er, du skal have styr på i dit køleskab, for at undgå farlige situationer.

Hvis du altid mangler plads i køleskabet, kan det være fordi, du opbevarer de forkerte ting derinde.

Du kan læse mere om de ting, du bør opbevare et andet sted end i køleskabet her.

Powered by Labrador CMS