Skip to main content

Bilist blæste gennem byzone med 134 i timen

Den køretur risikerer at blive meget, meget dyr.

Bilisten står nu til en ubetinget frakendelse af sit kørekort. Arkivfoto.

Bilisten står nu til en ubetinget frakendelse af sit kørekort. Arkivfoto.

Da Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi onsdag havde en ATK-vogn stående i Nørreballe, udmærkede en enkelt bilist sig ved at køre så stærkt, at vedkommende nu står til en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Bilen blæste forbi fartmåleren med hele 134 kilometer i timen, altså langt, langt over de tilladte 50 kilometer i timen. Og det får formentlig dyre konsekvenser for føreren af bilen.

Newsbreak.dk har været i kontakt med Erik Mather, leder af færdselsafdelingen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Han kan ofte på stedet sige, hvor stor en bøde en bilist står til efter en for hurtig køretur. Men det kan man ikke bare lige, når et kørekort står til at blive frakendt ubetinget.

– Det er en dommer, der skal tage stilling til bødetaksten og til frakendelsen, fortæller Erik Mather.

Det bliver formentlig ikke billigt

Erik Mather kan dog stadig kaste et blik på tabellerne, og han fortæller, at en køretur gennem en byzone med en hastighed på 134 kilometer i timen formentlig vil udløse en bøde på omkring 9000 kroner.

Har bilisten, der har ført bilen, ikke før fået frakendt kørekortet, vil vedkommende derudover stå til en frakendelse på et halvt år.

Der er langt imellem dem

Almindelige borgere vil måske kaste et blik på en historie som denne og blive en kende rystede. Rystede over, hvor stærkt folk vælger at køre. For en garvet betjent er historien lidt anderledes.

– Vi oplever det desværre med jævne mellemrum, og jeg er nok knap så overrasket over det som andre ville være det. Men det er selvfølgelig utiladeligt at sætte andres ve og vel på spil, siger Erik Mather.

Han peger særligt på, at man ved at køre så meget for stærkt gennem en byzone risikerer at være skyld i en meget stor og meget alvorlig trafikulykke, hvis det nu skulle gå galt.

Del din kommentar