Bilist ‘overså’ politibil og begik hjernedød brøler

En bilist blev en kende for utålmodig. Nu er han en kende fattigere.

Udgivet Opdateret

De fleste bilister er nok klar over, at man ikke må ‘overhale indenom‘. De fleste er nok også klar over, man ikke må køre i nødsporet, medmindre bilen er i problemer.

Så er der heller ikke langt til at konkludere, at det at overhale indenom i et nødspor hører til de ting, man altså ikke må i trafikken.

Gør man begge dele – og det så tilmed er en patruljevogn med video, man ‘overhaler’, ja så bliver det en dyr fornøjelse.

Det vidner et opslag på Sydøstjyllands Politi Facebook-side om.

Tåge og trafik kan være en farlig cocktail. Derfor går politiet da også forrest og opfordrer bilister til at køre pænt.

“Vores budskaber om ’kør efter forholdene’, ’overhold færdselsreglerne’ og ’orienter dig i trafikken og hold fokus her’ må være gået hen over hovedet på en bilist, som vores patruljebil mødte i tågen i forrige uge”, starter opslaget.

En betjent var på ved fra Sønderjyske Motorvej og skulle videre ad Esbjergmotorvejen. En strækning, hvor hastighedsbegrænsningen er 60 kilometer i timen.

Her ses skiltene med de 60 kilometer i timen. Foto: Sydøstjyllands Politi.
Her ses skiltene med de 60 kilometer i timen. Foto: Sydøstjyllands Politi.

“Den (tilladte)lave hastighed gjorde den bagvedliggende bilist meget utålmodig, og han blinkede derfor kraftigt med blinklyset”, står der i opslaget.

Det reagerede betjenten selvfølgelig ikke på, hvilket fik den bagvedliggende bilist til at foretage, hvad man må gå ud fra, er vedkommendes dummeste manøvre i trafikken den dag:

Han trækker nemlig ind i nødsporet og overhaler betjent og patruljebil indenom, altså højre om patruljevognen.

“Det er ikke bare ulovligt, men også en særdeles farlig handling. Nu kunne det være, at pågældende bilist havde et livsvigtigt ærinde, som fik ham til at foretage den hasarderede overhaling (selvom det heller ikke havde gjort overhalingen lovlig eller i orden)”, skriver politikredsen videre.

Så ikke skiltene

Bilisten blev herefter stoppet – og, nej, han havde ikke specielt travlt, han havde bare ikke set tavlerne med de 60 kilometer i timen. Derfor syntes han også, det var underligt, at den forankørende bil – altså patruljevognen – kørte så langsomt.

Den forseelse kostede bilisten den nette sum af 4.000 kroner i bøde, 500 kroner til offerfonden og to klip i kørekortet.

Det gør ondt i pengepungen, men vi er bare glade for, at han ikke blev skyld i endnu et trafikuheld i tågen, skriver Sydøstjyllands Politi, der slutter opslaget med denne opfordring:

 Så kære bilister tag ansvar for at skabe sikker trafik på vejene: kør efter forholdene, overhold færdselsreglerne og hold fokus på trafikken, så du fx også får læst skiltningen på vejene. Tak.

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet reglerne omkring overhalinger. I galleriet over artiklen kan du se reglerne ridset op. Artiklen kan du læse HER.

(Newsbreak.dk har været i kontakt med Sydøstjyllands Politi, men det har ikke været muligt at få svar på, om betjenten kørte i en civil politibil eller ej).

Powered by Labrador CMS